Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Massive Attack tanca una edició del FIB que ha recuperat força

Massive Attack al FIB

EFE

Benicàssim —

El Festival Internacional de Benicàssim va tancar les portes de la vint-i-dosena edició aquest diumenge amb el corprenedor espectacle de Massive Attack apel·lant a la consciència col·lectiva i a la unitat contra el terrorisme, els extremismes i el Brexit.

Els de Bristol van oferir un espectacle únic amb la reivindicació com a fil conductor amb què el FIB 2016 –en què ha remuntat pel que fa a públic i ha arribat fins als 170.000 assistents en quatre dies– tanca les portes i comença a treballar en l’edició del 2017.

Un espectacle de profunda transcendència audiovisual i musical que va començar amb una reflexió sobre la política al Regne Unit i el referèndum per a eixir de la Unió Europea.

La banda va recuperar un tema que no tocava des de fa 20 anys, “Eurochild”, per mostrar-se contrària i “desil·lusionada” davant del Brexit, per això van demanar al públic que estigueren “junts en aquest vaixell contra les polítiques extremistes”.

La banda va dedicar, a més, els seus temes a les “víctimes de la tragèdia i l’absurditat a Niça” i va reflexionar sobre l’actualitat i els mitjans de comunicació amb titulars –en castellà i en valencià– d’actualitat.

També es va apel·lar al “progrés humà i la consciència col·lectiva” per a “crear junts un món millor”.

Abans dels bisos, les pantalles van mostrar missatges successius encapçalats per “je suis”: Charlie, París, Orlando, Brussel·les, Istanbul, Niça, Bagdad i Bangla Desh i es va acabar amb el missatge: “estem junts”.

Un al·legat a la llibertat de l’ésser humà i a la convivència pacífica que quedarà a les retines dels fíbers que han viscut quatre dies d’un FIB en què s’ha recobrat l’essència perduda en els últims anys.

Abans de Massive Attack, el raper nord-americà Kendrick Lamar va estar aclamat per un públic bolcat als reclams de les seues reivindicacions socials i racials apoderat per la seua senzillesa i la seua força vocal.

També va estar a l’escenari principal The Maccabees, que van arrancar amb l’imparable “Marks to Prove it” i van cloure el concert amb “Pelican”, dos èxits entre els quals van crear una atmosfera suggestivament envoltant abrigallada per huit músics a l’escenari brodant melodies tema rere tema.

Els gal·lesos Catfish and the Bottlemen van ser un altre dels noms de la jornada que van aconseguir congregar moltíssima gent a l’escenari Las Palmas.

El director de l’esdeveniment, Melvin Benn, s’ha mostrat molt satisfet amb les xifres a què s’ha arribat enguany quant a assistència, 170.000 persones en els quatre dies d’un festival que va penjar el cartell de “no hi ha entrades” la nit del dissabte amb el reclam de la súper banda de rock “plena estadis” Muse.

Però no solament la resposta de públic tan extraordinària que va anar a veure Muse –46.000 persones segons l’organització– ha estat la causant del retorn de l’esplendor perduda a la cita musical, sinó també un cartell que ha portat sons arrelats a l’estil del festival, com Chemical Brothers, The Maccabees o The Vaccines, i noms espanyols com La Habitación Roja o Dorian.

Benn ha aconseguit, tal com es va proposar fa tres anys quan va prendre el timó de l’esdeveniment en el moment més baix de la seua història, fer tornar el FIB a la primera línia dels festivals europeus i el fet de continuar-hi al capdavant i les seues ganes de treballar fan preveure molts més anys de bonança.

El FIB 2017 se celebrarà del 13 al 16 de juliol i els abonaments es posen a la venda aquest dilluns a un preu de 85 euros i 85 lliures.

Sobre este blog

Etiquetas
stats