Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP emplaça Pablo Iglesias a comprometre's amb el referèndum a Catalunya

La CUP emplaça a Pablo Iglesias a comprometre en celebració del referèndum

La CUP ha emplaçat aquest divendres el líder de Podemos, Pablo Iglesias, a comprometre's públicament amb la celebració d'un referèndum sobre la independència a Catalunya. En una carta oberta enviada a Iglesias amb motiu de la seva pròxima visita a Barcelona prevista per aquest cap de setmana, la CUP demana a Podemos que se sumi “de manera clara i sense ambigüitats” a la majoria social a favor del dret a decidir.

La CUP mostra la seva alegria per “comptar a Espanya amb partits que es comprometen a respectar la nostra sobirania com a poble” com Podemos, i li demana que no impedeixi “que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol”. Al final de la carta, la formació pregunta a Podemos si es compromet a habilitar un referèndum sobre la independència en cas que guanyi les eleccions.

“Catalunya és víctima de greus injustícies que cristal·litzen amb una majoria social empobrida per una oligarquia política i econòmica que opera a l'empara del capitalisme senil”, apunten en la missiva, tal com passa “a la resta de pobles de l'Estat i de tot el sud d'Europa”. En aquest context traslladen a Iglesias que a Catalunya “s'ha conformat una majoria social que ha reclamat la convocatòria d'un referèndum per decidir lliurement el futur del país”, al qual s'han oposat “tant el Govern espanyol com el PSOE”, adduint que els catalans no tenen “dret a votar sobre la independència de Catalunya en un referèndum democràtic i que, si això no fos possible, matisen que també haurien de votar els ciutadans espanyols”.

La formació ha reiterat que, al seu parer, els catalans “volen decidir lliurement la seva relació amb l'Estat i amb la resta de pobles del món”, motiu pel qual emplaça a Podemos “a sumar-se de forma clara i sense ambigüitats a la nostra majoria social”.

Etiquetas
stats