eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El Govern envia un escrit al Constitucional demanant que no suspengui el 9-N

El Govern envia un escrit al Tribunal Constitucional en el qual al\·lega que l'executiu espanyol "considera de manera errònia que la consulta és la continuïtat del referèndum suspès"

- PUBLICIDAD -
La Generalitat no descarta recurrir el veto al 9N a tribunales internacionales

El portaveu Francesc Homs.

La Generalitat ha presentat aquest dilluns una demanda davant del Tribunal Constitucional perquè no suspengui la consulta sobiranista alternativa prevista per al 9 de novembre. Segons ha expressat el portaveu Francesc Homs, el Govern al·lega en l'escrit que l'Executiu espanyol considera "de manera errònia" en la seva impugnació que la consulta és "la continuïtat del referèndum suspès" i que, encara que fos així, hauria d'haver presentat per tant un "incident d'execució".

Homs considera que amb la impugnació del nou 9-N, el Govern incorre en un "evident abús de poder" i qüestiona les competències de la Generalitat en participació ciutadana. La demanda presentada per l'executiu català arriba un dia abans que el Constitucional es reuneixi i anunciï si admet a tràmit la impugnació del 9-N i, per tant, si el suspèn de manera cautelar i automàtica, tal com va succeir amb la llei de consultes i el decret amb el qual es convocava la primera versió de la consulta.

En aquest sentit, el portaveu ha assegurat que la Generalitat es reserva l'opció de "emprendre altres mesures legals" si finalment s'arriba a suspendre el nou 9-N.

Recurs a tribunals internacionals

La Generalitat no descarta recórrer davant els tribunals internacionals la impugnació del Govern a la consulta alternativa, un cop s'hagi esgotat la via en els tribunals espanyols, ha apuntat Homs aquest matí.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del Govern ha garantit que l'executiu català no donarà "cap pas enrere" en la celebració del 9-N, perquè està convençut que ja no es pot aturar, malgrat l'estratègia del Govern, que creu que pretén "introduir confusió per intentar atemorir a la gent".

"El que no es pot fer és com fan ells (el Govern), contínuament apel·lar a la llei i després utilitzar-la purament a conveniència. Això s'ha de desemmascarar perquè entre altres coses aquest recurs és un pas previ si després vols anar als tribunals de l'àmbit internacional", ha assegurat Homs.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha