eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Marta Pascal i David Bonvehí dirigiran el Partit Demòcrata Català

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, presidirà el Consell Nacional de l’agrupació després que Santi Vila hagi renunciat a presidir-lo al no obtenir cap dels dos el 50% dels vots

Artur Mas i Neus Munté presidiran el partit 

- PUBLICIDAD -
Mas, tras ser elegido presidente del PDC: "Este partido nace con muy buen pie"

Artur Mas i Neus Munté després de que s'hagin conegut els resultats

Sense masses sorpreses, els resultats de les primàries del Partit Demòcrata català (PDC), l’hereu de Convergència, validen a l’equip dirigit per Marta Pascal i David Bonvehí al cap davant de la direcció. Un 87% dels militants que durant aquest divendres i dissabte han participat en la votació els han fet costat per que sigui el seu equip el que es faci càrrec de la direcció executiva nacional de l’agrupació.

Per contra, cap dels dos principals rivals a la presidència del Consell Nacional del partit ha obtingut un 50% o més dels vots, i per tant cap d'ells ha aconseguit la presidència de forma automàtica. Tot i així, el conseller de cultura, Santi Vila, un dels dos candidats, ha renunciat a la presidència evitant així anar a una segons volta. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, qui ha obtingut el 49% dels vots -enfront del 42% de Vila- serà la presidenta d'aquest Consell Nacional. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha felicitat a Santi Vila, el candidat a qui recolzava, pel seu gest de "generositats", a través de Twitter. 

Com també era d’esperar, Artur Mas i Neus Munté presidiran el partit, després que un 95% del total de persones que han anat a votar els hagi fet costat. Aquesta figura els permetrà desenvolupar accions representatives i de coordinació però no executives. "Tal com jo ho he vist, aquest partit neix amb bon peu. És un partit que crec que és molt necessari per al conjunt de la societat catalana", ha expressat Mas aquest dissabte a la tarda. 

A banda d’això aquests dos dies els militants del partit també han votat a favor o no de ratificar els estatuts del partit. En aquest sentit els estatuts han estat aprovats per un 97% dels vots. Per últim la candidatura de Iolanda Aguilar ha guanyat la figura del Defensor de l’Associat, que té com a objectiu vetllar pels drets dels militants, amb un 34% dels vots.

El portaveu de la jornada, Francesc Sànchez, s’ha mostrat content per l’alta participació dels “associats” al partit –com anomena el PDC als militants-. En total, segons ha informat al final del recompte, han votat 5.430 persones, un 60% de tots els militants del partit.

“Ens hi deixarem la pell perquè el sentiment d’il·lusió i de força que la gent ens ha encarregat no minvi i vagi augmentant i ens permeti construir un Partit Demòcrata més fort al servei de la societat catalana”, ha expressat Marta Pascal al final de la jornada.

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha