eldiario.es

Menú

L'Observatori DESC es querella contra Desokupa per desnonar amb "coaccions i amenaces"

La plataforma acusa Desokupa de "visos delictius, com ara la violació de domicili, amenaces i coaccions" en les seves intervencions

Desokupa es defineix com una empresa especialitzada en el "desallotjament de pisos il\·legals" i ha protagonitzat episodis polèmics a Gràcia o al Raval

La PAH ja va alertar al mes de juny de l'augment de pràctiques de "màfies" que desnonaven amb "extorsió"

- PUBLICIDAD -
Protesta de la PAH davant la seu del PP a Barcelona

La PAH ja va alertar al juny de l'augment de pràctiques de "màfies" que desnonen Sandra Lázaro

L'Observatori DESC, entitat en defensa dels drets econòmics, socials i culturals, ha interposat una querella –una personació com a acusació popular– contra l'empresa Norvet Negotial, Desokupa i dos membres d'aquesta última. L'Observatori acusa les empreses citades de "violar drets d'interès públic", tal com ha informat aquest dijous l'entitat a Catalunya Plural. Desokupa ha protagonitzat alguns episodis polèmics els últims mesos per accions al barri de Gràcia o al Raval, entre d'altres.

Una d'aquestes accions, al carrer de la Cera (Raval), va suposar la intervenció dels Mossos d'Esquadra i del mateix conseller del districte, Jordi Rabassa, a finals d'agost. Desokupa, una empresa especialitzada –segons es pot llegir al seu web– en el "desallotjament de pisos il·legals", va presentar-se al pis del Raval amb la intenció de desnonar les persones ocupants de l'immoble. La mateixa Assemblea del Raval va considerar la mobilització davant Desokupa com una victòria dels moviments socials davant "intents de desallotjaments extrajudicials".

No es tractava de la primera pràctica de l'empresa Desokupa aquests darrers mesos. Al mes d'abril, a Can Dimoni (gràcia), l'empresa també va practicar una intervenció. Aquesta és la que ha propiciat la querella de l'Observatori. L'entitat en defensa dels drets promulga que es van produir "amenaces, coaccions i destrosses" al pis durant la intervenció de l'empresa de desnonaments. 

La querella ha estat interposada contra l'empresa Norvet Negotial; administradora de Can Dimoni, segons ha pogut saber La Directa. I també contra Desokupa, que compta més de 30 serveis realitzats a Barcelona, i dos membres d'aquesta.

La situació d'emergència habitacional a Catalunya, amb 40 desnonaments diaris –segons dades de l'Observatori DESC– i, més concretament a Barcelona amb els lloguers a preus històrics, "dificulta de forma preocupant" l'accés a l'habitatge. L'Observatori alerta del perill de la "normalització" de praxi com les de Desokupa.

L'Observatori considera aquesta querella com a acusació popular una forma de "litigi estratègic". Una forma de pressió per aconseguir rebombori, i així forçar el "tancament" de l'empresa Desokupa. L'Observatori afegeix que aquesta denúncia ha d'anar acompanyada però de mobilització social: la PAH ja ha advertit que s'organitzarà davant l'augment –deien en un  comunicat al juny– de "màfies" que desnonen amb pràctiques que "extorsionen" les persones.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha