eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

L'advocada de la Urbana reconeix que Asens no va coaccionar-la amb la trucada sobre el manter

L'advocada de la Guàrdia Urbana a la qual Asens va trucar reconeix que la conversa que van mantenir és part del procediment habitual

El despatx d'advocats assegura que la conversa entre el tinent d'Alcaldia i la lletrada, en què Asens li va donar indicacions sobre la vista judicial a un manter, són "normals" i formen part del contracte

- PUBLICIDAD -
Manteros, Mercadillo Rebelde, Traslamanta, Canaletas

Un manter amb la mercaderia al 'mercat rebel' SANDRA LÁZARO

El tercer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Asens, no va pressionar a l'advocada dels mossos perquè no reclamés la presó provisional a un manter acusat d'agredir un policia en la conversa telefònica que va mantenir amb ella. Així almenys ho ha reconegut el propi despatx d'advocats que, en una nota conjunta emesa amb l'Ajuntament, qualifiquen la conversa mantinguda entre Asens i la lletrada com "normals en el funcionament entre el bufet contractat i l'ajuntament". Segons expliquen, la comunicació entre tots dos es va realitzar "en el marc de la relació contractual" entre les parts.

Segons ha transcendit en els últims dies, Asens va cridar a l'advocada defensora de la Guàrdia Urbana per donar-li indicacions polítiques respecte a la vista que s'anava a produir en relació a l'agressió de Sidil M. a un efectiu policial, en el curs d'una actuació policial contra la venda ambulant, per la qual el manter va ser detingut. Segons diverses fonts, el responsable polític va indicar a la lletrada que l'ajuntament no havia de reclamar al jutge presó preventiva per a l'acusat.

Un cop va transcendir aquest fet, tant l'oposició com el propi intendent major de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, van assegurar que Asens havia "pressionat" a la lletrada. Vázquez va reclamar a l'alcaldessa Colau una denúncia "ferma i contundent" pels fets del seu tinent d'alcalde, mentre el principal partit de l'oposició, Convergència, ha reclamat la dimissió d'Asens pel que consideren fets "gravíssims i intolerables".

El despatx, amb llarga experiència en la defensa de Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona, s'havia mantingut fins ara en silenci, però aquest dimarts ha emès la nota per assegurar que la comunicació mantinguda entre la lletrada i Asens és un procediment normal i que s'inscriu dins el contracte entre ajuntament i advocat, treient-li la raó als que asseguraven que l'actuació de Asens havia sobrepassat l'exercici de les seves funcions polítiques.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha