Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un policia local de Barcelona s'enfronta a cinc anys de presó per agredir un migrant

Un agent de la Guàrdia Urbana al centre de Barcelona

EUROPA PRESS

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona s'enfronta a cinc anys de presó per una suposada agressió el 9 de juliol de 2011 a La Rambla a un migrant. Segons el fiscal, el policia local va trencar la mandíbula i donar cops de peu quan l'home ja era a terra.

En l'escrit d'acusació de cara al judici previst per a aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona, el fiscal reclama per a Daniel B. tres anys i mig per un delicte contra la integritat moral; un any i sis mesos més per un altre de lesions, a més que indemnitzi la víctima amb 19.000 euros per lesions, seqüeles i l'atac a la seva integritat moral.

Segons el fiscal, els fets van succeir a l'altura del número 68 de la Rambla. El ministeri públic assegura que el policia local va interceptar l'home, li va demanar la documentació i, com només portava a sobre el full d'empadronament, el policia el va instar a pujar al cotxe patrulla per tal de traslladar-lo a comissaria per la seva correcta identificació.

Va ser a les dependències policials quan l'acusat, segons el fiscal, “de manera gratuïta i amb evident ànim de menyscabar la identitat física” del migrant, suposadament li va donar un fort cop de puny a la mandíbula amb el qual la víctima va caure a terra, després el que l'agent va començar a donar-li cops de peu. En aquesta suposada agressió, el policia va trencar la mandíbula a la víctima, que va necessitar ser intervingut quirúrgicament i va patir unes lesions van trigar a curar-se 140 dies, dos dels quals va estar hospitalitzat.

La defensa de l'agent, que demana la seva absolució, creu que el relat de la víctima no és creïble i que l'agressió no va arribar a produir-se. Sostenen el contrari la Fiscalia i SOS Racisme, que exerceix d'acusació particular representant al migrant.

Etiquetas
stats