Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El copilot va ocultar a Germanwings que estava en tractament i de baixa per malaltia

El copiloto de Germanwings pasó seis meses en terapia psiquiátrica, según "Bild"

Agències/eldiario.es

La Fiscalia alemanya que investiga el cas de l'avió de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos ha informat aquest divendres que han trobat documents que mostren que el copilot, Andreas Lubitz, estava rebent tractament mèdic i que va ocultar a la seva empresa la seva malaltia.

El copilot tenia un certificat mèdic de baixa per malaltia, que havia trencat i amagat a l'empresa, així com altres documents que demostren que estava en tractament. Diversos mitjans subratllen que els investigadors van trobar la baixa feta miques en una paperera de la casa de Lubitz.

Fonts de la Fiscalia han precisat que es trigarà uns dies en analitzar els documents trobats a l'habitatge del copilot, al qual s'acusa d'haver estavellat intencionadament l'aparell. Der Spiegel assegura que els investigadors ja tenien evidències que el copilot patia una malaltia mental.

Fonts de la Fiscalia van negar, en canvi, que en els registres realitzats en el seu domicili s'hi hagués trobat una carta de comiat. Tampoc material polític o religiós que pogués apuntar un altre tipus de motius.

El president de Lufthansa, Carsten Spohr, va dir en una roda de premsa dijous que Andreas Lubitz havia interromput la seva formació com a pilot fa sis anys per una baixa mèdica, encara que no va especificar-ne els motius. Spohr va subratllar que a en tornar Lubitz havia superat totes les proves per a convertir-se en pilot.

D'acord amb els diaris Bild i Frankfurter Allgemeine Zeitung, que es remeten a l'entorn del copilot, les raons per les quals Andreas Lubitz, de 27 anys, va interrompre la seva formació el 2009, es van deure a una greu depressió, segons se li va diagnosticar llavors.

Etiquetas
stats