eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Els sindicats catalans mantenen la jornada de lluita pels convenis malgrat el preacord estatal

Consideren que el principi d’acord no és prou contundent com per frenar les mobilitzacions

El pacte permet conservar el contingut dels convenis mentre es segueixin negociant

A la pràctica els compromisos assolits frenen un dels punts més durs de la Reforma laboral

- PUBLICIDAD -
Imagen de la manifestación del Primero de Mayo en Barcelona. /ENRIC CATALÀ

Imtge de la manifestació del primer de maig a Barcelona. /ENRIC CATALÀ

Els principals sindicats de Catalunya mantindran la jornada de lluita a favor de la renovació dels convenis col·lectius prevista per aquest dijous. Ho faran malgrat que les seves respectives direccions estatals han arribat a un principi d'entesa amb les patronals CEOE i Cepyme que dóna una sortida a l'atzucac en què es troben els convenis pendents de renovació.

Les direccions sindicals catalanes han consensuat que el principi d'acord assolit a nivell espanyol no és prou sòlid com per justificar, a poques hores de la jornada de mobilitzacions, la desconvocatòria de les accions que s'han preparat. En tot cas, un cop tinguin el preacord a què han arribat les cúpules estatals, els sindicats catalans ho analitzaran per veure si dóna garanties com per aturar les protestes, han indicat fonts del màxim nivell de CCOO i UGT a Catalunya.

En síntesi, el pacte, del qual s'ha filtrat part del contingut, indica que els convenis col·lectius actuals romandran mentre segueixi viva la seva negociació. Aquesta circumstància esmena un dels punts més durs de la reforma laboral. L'entesa aconseguida ara permet, segons les primeres interpretacions, que els compromisos entre empreses i treballadors no decaiguin al cap d'un any d'haver-se denunciat. Aquesta circumstància afecta a Catalunya a gairebé 800.000 empleats, que el 7 de juliol haurien vist com les seves condicions salarials i de treball quedaven dràsticament amenaçades.

La segona tanda de finalització de la vigència dels convenis arribarà al cap d'aquest 2013, fet que podria suposar una segona volta dels enfrontaments. Una altra deriva del conflicte vindria si la pèrdua de drets laborals desemboqués en denúncies judicials que, en ser massives, podrien embussar encara més els jutjats, aquest cop els laborals.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha