Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antonio Baños dimiteix per discrepàncies amb la decisió de la CUP de no investir Artur Mas

Antonio Baños en un acte de la CUP

elDiario.es Catalunya

El cap de llista de la CUP el passat 27-S Antonio Baños ha presentat la seva dimissió per les discrepància amb la decisió adoptada per la CUP aquest diumenge de no investir Artur Mas com a president. En una carta ha considerat que és “una postura política discrepant amb les idees i objectius pels quals em vaig presentar com a candidat”.

Baños admet que es trobava “entre els partidaris d'acceptar la proposta d'acord de Junts pel Sí i votar la investidura del seu candidat”. Assegura que no ha pogut o sabut complir “el mandat explícit del país” i que se'n va “amb un sentiment de frustració personal molt viu”.

El fins ara diputat assegura també que està “convençut que la República Catalana és l’únic camí per aconseguir la transformació social del país i per això estic convençut que, si anem a eleccions anticipades, l’enfortiment de la base social de l’independentisme serà una tasca de la qual els que volem la República no ens podrem sentir deslligats”.

En una nota, la CUP declara que respecta plenament i lamenta la decisió del diputat. “Entenem que aquesta ha estat una de les decisions més difícils que la CUP ha hagut de prendre mai”. “La CUP els darrers mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra, per reivindicar una manera de fer diferent, més democràtica, més coherent, i gens senzilla”, ha assegurat la formació.

“Sabem que ahir no podíem satisfer a tothom, tampoc a tota la nostra militància, però per nosaltres això és només un altre revolt, el darrer de molts, en el nostre compromís ferm amb la independència dels Països Catalans, socials, feministes i ecologistes”, conclou la nota de la CUP.

La carta de dimissió d'Antonio Baños:

Etiquetas
stats