Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La CUP garanteix un suport “unànime” a Junqueras o Romeva com a president de la Generalitat

Gabriel garanteix el suport "unànime" de la CUP a Junqueras o Romeva com a president

EFE

Barcelona —

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha demanat avui a Junts pel Sí que faci un “replantejament” per evitar unes noves eleccions catalanes i ha garantit que la seva formació donaria suport “unànime” com a president de la Generalitat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, o l'independent i ex eurodiputat d'ICV Raül Romeva.

Després de la decisió de la formació de no investir el líder de CDC, Artur Mas, com a president de la Generalitat, Gabriel, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha subratllat que el seu partit no desitja noves eleccions, cosa que, no obstant, ha dit que ja “no depèn” de la CUP.

No obstant això, ha asseverat que si cal acudir a eleccions les encararan amb l'objectiu “d'accelerar” el procés cap a la independència, que “està claríssim” que és, ha dit, la seva prioritat.

Després del rebuig a Mas, la portaveu ha assenyalat que un candidat de Junts pel Sí a la presidència “vinculat a ERC, com és el cas d'Oriol Junqueras”, o “el perfil independent de Raül Romeva” tindrien “el suport unànime” de la CUP per a la investidura.

Ha assenyalat que amb tots dos perfils es podria iniciar la legislatura amb “més estabilitat”, amb polítiques socials “clares i nítides” i es contribuiria així mateix a “eixamplar la base social” de l'independentisme.

Gabriel no ha descartat que la CUP pugui donar suport a un altre candidat de les files de CDC, en al·lusió a la vicepresidenta en funcions, Neus Munté, que té un major perfil social.

En aquest sentit, ha avisat Junts pel Sí que té encara marge –fins al dia 9– per fer “un moviment” i ha recordat que Artur Mas va dir mesos abans de les eleccions del 27S que podia ser “el primer o l'últim” de la llista electoral, en la que finalment va ser quart.

Preguntat per si dimitirà el líder del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, Gabriel ha afirmat que creu que no ho farà: “Entenc que no és el que correspon en aquest moment”, ha afirmat.

Malgrat el debat intern dels cupaires, ha afirmat que no s'ha de “magnificar” la divisió, ja que aquesta no afecta “al projecte polític” del partit, que segueix “viu” i “no s'ha mogut de l'independentisme”.

Etiquetas
stats