Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Feijóo se alinea con la ultra Meloni y su discurso de la inmigración como problema
Israel anuncia una “nueva fase” de la guerra en Líbano y crece el temor a una escalada
Opinión - Junts, el bolsillo y la patria. Por Neus Tomàs

La CUP propugna l'abstenció el 20-D i diu que la independència no es negocia

La CUP propugna l'abstenció el 20-D i diu que la independència no es negocia

elDiario.es Catalunya

La CUP ha advocat avui per l'abstenció a les eleccions del 20-D perquè considera que participar a les generals suposa una “legitimació” d'un “marc polític i institucional” que nega els “drets nacionals” de Catalunya, i ha rebutjat que la independència s'hagi de negociar amb l'Estat.

En una roda de premsa al Parlament, els membres del Secretariat Nacional de la CUP, Natalia Sánchez i Xevi Generó, han fixat la posició de la direcció del partit anticapitalista davant el 20 de desembre, una formació que no es presenta a les eleccions generals a diferència de les dues altres forces independentistes, ERC i CDC (Democràcia i Llibertat, DiL).

“Participar a les eleccions espanyoles és participar en la legitimació d'un marc polític i institucional que encarna la negació dels drets socials, nacionals i polítics dels països catalans”, ha afirmat Sánchez.

Ha incidit que la CUP “refuta participar” així en aquestes eleccions i, davant la proposta de DiL d'intentar pactar la secessió en les Corts Generals, ha recalcat que “la sobirania no es demana ni es pacta amb un Estat demofòbic”, sinó que “es construeix dia a dia amb actes de desobediència, si cal”

Per la seva banda, Generó ha incidit que no s'ha de possibilitar cap pacte amb l'Estat sobre el procés sobiranista: “Esperem que els partits no facin cap proposta reformista ni de pacte”, ha afegit.

Sánchez i Generó han comparegut juntament amb els diputats autonòmics de la CUP, que han exhibit cartells que el partit difondrà per les xarxes socials i que clamen: “20-D abstenció!”.

Etiquetas
stats