Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau estalvia un 36% en sous d'alts càrrecs de l'ajuntament de Barcelona

Ada Colau el dijous al Palau de la Generalitat

EFE

Barcelona —

0

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha completat l'organigrama gerencial del consistori, on dos de cada tres gerents ja formava part d'anteriors equips, encara que els ha reduït un 36% el sou. La remuneració del càrrec del gerent municipal, Jordi Martí, passarà de 147.767 euros anuals a 97.000. Els gerents de sector passaran de cobrar entre 100.466 i 135.000 euros entre 85.000 i 95.000 i els gerents de districte seguiran cobrant entre 75.000 i 85.000 euros.

Segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament, el govern també ha completat la seva estructura d'assessors, que ha reduït en un 60% respecte als que treballaven en els anteriors equips de govern per “complir amb els principis d'austeritat i confiança en els treballadors municipals”.

Per fomentar la transparència, el consistori barceloní ha penjat al web municipal les retribucions dels càrrecs electes i les gerències municipals, acompanyats pel currículum dels designats.

Independent dels sous aprovats pel Plenari del Consell Municipal, l'alcaldessa i els membres de BComú s'han aplicat seu Codi Ètic que preveu que només poden cobrar 2.200 euros nets mensuals en 14 pagues. La candidatura ja va anunciar que els gerents no tindrien perquè assumir-ho. Els tres regidors de la CUP també tenen un codi ètic que limita els seus ingressos a 2,5 cops el salari mínim interprofessional.

Segons l'ajuntament, “la nova estructura gerencial garanteix una organització municipal àgil i operativa per respondre adequadament a les necessitats de la ciutat i al canvi de govern que s'ha produït a la capital catalana”.

Etiquetas
stats