Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Jordi Pujol fill intenta sense èxit lliurar al jutge el seu passaport voluntàriament

Jordi Pujol fill intenta sense èxit entregar voluntàriament el seu passaport al jutge

EFE

Barcelona —

Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident de la Generalitat, ha acudit aquest divendres als jutjats de guàrdia de Barcelona per lliurar voluntàriament el seu passaport i intentar demostrar així que no pensa eludir la justícia, encara que el jutge l'hi ha tornat després de deixar constància de la seva personació.

Jordi Pujol Ferrusola, imputat per l'Audiència Nacional i per la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta de la seva família, ha acudit a primera hora d'aquest matí al jutjat de guàrdia acompanyat dels seus dos advocats per lliurar el seu passaport, que el jutge no ha acceptat en no constar-li requeriment de cap òrgan judicial per retirar-li.

El jutge de guàrdia, després tornar-li el passaport, ha lliurat al primogènit dels Pujol una providència en la qual deixa constància de la seva personació voluntària i acorda notificar la compareixença de l'imputat a la magistrada de Barcelona que investiga la fortuna oculta per la seva família a Andorra , arran de la confessió del seu pare.

Amb aquesta iniciativa, el fill gran de l'expresident català s'avança a la decisió que ha de prendre el jutge José de la Mata, que a instàncies de l'acusació popular exercida per UPyD va requerir dilluns passat l'opinió de la Fiscalia sobre si ha de citar-lo de nou a declarar i si és possible imposar mesures cautelars, entre elles la de presó preventiva.

Pujol Ferrusola, que ha arribat en moto a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, s'ha dirigit als jutjats de guàrdia al costat dels seus dos advocats, Cristóbal Martell i Albert Carrillo, amb la intenció de lliurar el passaport i un document adjunt al que de manera “solemne” manifesta la seva “voluntat i vocació al més estricte compliment” dels seus deures processals.

“Davant la pressió que en el sentiment de seguretat i llibertat causen al compareixent l'allau informativa que apunta injusta i temeràriament a una pretesa vocació d'elusió per la meva part a l'acció de la justícia, comparec davant aquest jutjat”, remarca l'escrit que acompanya el lliurament del passaport.

No obstant això, el jutge de guàrdia ha retornat el passaport al primogènit de l'expresident Jordi Pujol i ha justificat la seva decisió en una providència, a la qual ha tingut accés Efe, en la que es limita a certificar la seva compareixença i al·lega que no figura cap requeriment de retirada del document d'identitat.

A l'escrit adjuntat al seu passaport, Pujol Ferrusola reitera la seva disposició a atendre “crides de citació i compareixença i requeriments que puguin provenir de qualssevol jutges i tribunals que coneguin de causes instruïdes en indagació de la situació patrimonial pròpia”, així com de les seves empreses i de la gestió del llegat del que suposadament van ser beneficiaris els seus germans i la seva mare.

“En exercici de posada de manifest d'aquesta vocació d'esclariment dels fets amb intervenció activa i personal en el procés, faig entrega de la meva passaport a prova i reforçament d'aquesta meva disposició”, assenyala l'escrit.

La titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, Beatriz Balfagón, que va obrir una investigació després de la confessió de l'expresident català Jordi Pujol que durant dècades va mantenir oculta una fortuna a l'estranger, va acordar la setmana passada inhibir-se a favor del jutge de l'Audiència Josep de la Mata, a l'entendre que hi ha una “estreta vinculació” entre la causa del suposat llegat i la dels negocis del primogènit.

Etiquetas
stats