Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'independentisme fa costat a Joan Josep Nuet en la seva declaració davant del TSJC

Nuet va acompanyar els membres de la mesa imputats i la presidenta del Parlament en les seves declaracions

elDiario.es Catalunya

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet (CSQP), ha declarat aquest dilluns com a imputat per desobediència i prevaricació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el cas Forcadell. Al diputat, membre d'EUiA i de Catalunya en Comú, l'ha acompanyat fins la porta dels jutjats una concentració convocada per les entitats independentistes, que li han donat suport a l'entrada i sortida de l'edifici judicial.

La compareixença de Nuet davant la magistrada Maria Eugènia Alegret ha estat breu, de 30 minuts, en línia amb la dels seus companys de Mesa imputats, Lluís Corominas, Ramona Barrufet, Anna Simó, i la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell. El diputat només ha contestat a les preguntes del seu advocat.

Segons ha explicat el diputat a la sortida, la declaració que ha realitzat davant la jutgessa “podria haver estat signada per qualsevol dels meus companys de la taula”. Nuet s'ha dirigit breument a la concentració per reclamar unitat davant el Govern del PP i reafirmar el seu compromís amb el dret a decidir.

Nuet, líder d'EUiA i secretari de l'Executiva del partit d'Ada Colau, Catalunya en Comú, està imputat, juntament amb els quatre membres de la Mesa de JxSí, per permetre el debat i la votació d'una resolució parlamentària favorable al referèndum unilateral a l'últim Debat de Política General.

El principal argument de les defenses dels imputats, la inviolabilitat parlamentària, ha estat descartat tant per la sala del TSJC com per la magistrada instructora. El mes de maig passat, en la interlocutòria en què va rebutjar el recurs d'arxiu de la defensa de Forcadell, Alegret va recordar a la presidenta del Parlament que no l'investiga per un “delicte d'opinió” sinó per presumpta desobediència i prevaricació per haver “donat curs a iniciatives parlamentàries ja declarades inconstitucionals”.

Etiquetas
stats