eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

Partit Demòcrata Català s'imposa com el nom de la nova Convergència

La nova CDC ha aprovat el nom Partit Demòcrata Català en una ajustada victòria per part dels associats en el congrés fundacional

S'han descartat les dues altres opcions: Partit Nacional Català i Junts per Catalunya

- PUBLICIDAD -
La nueva CDC se llamará Partit Demòcrata Català

Imatge de la votació del nom. EUROPA PRESS

L'opció guanyadora s'ha imposat a les altres dues que es posaven a votació -Partit Nacional Català i Junts per Catalunya- després que dissabte s'hagués de obrir una comissió per debatre sobre possibles noms després del rebuig que van provocar els plantejats per la direcció el divendres -Més Catalunya i Catalans Convergents-.

La primera a caure de la terna de noms ha estat Junts per Catalunya, després d'obtenir 443 vots, menys de la meitat dels vots que els altres dos. Les tres opcions que s'han votat aquest diumenge en l'última jornada del Congrés eren les tres que havien superat el tall del 60% de vots entre els participants de la comissió per triar un nom.

Precisament el nom triat, Partit Demòcrata Català, va generar malestar ja dissabte entre Demòcrates de Catalunya, la formació escindida d'Unió. Després de conèixer que era un dels finalistes la formació va criticar aquesta opció per la seva similitud en el nom i va amenaçar amb recórrer als tribunals si ho adoptava la nova CDC.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha