eldiario.es

Menú

Mas intentarà negociar amb l'Estat una consulta definitiva abans de convocar eleccions

El president Artur Mas ha revelat el seu full de ruta després del 9-N, que aposta per intentar negociar amb Rajoy una consulta "definitiva" o convocar eleccions "com a instrument per aconseguir-la"

Demana a Rajoy que accedeixi a convocar una consulta amb garanties "com la britànica o la canadenca"

- PUBLICIDAD -
Artur Mas afirma que las elecciones serían solo un instrumento para el objetivo de la consulta

Artur Mas afirma que les eleccions serien només un instrument per a l'objectiu de la consulta

Negociació amb l'Estat o eleccions. Segons ha revelat el president Artur Mas, aquestes són les dues possibilitats que s'obren davant el Govern català per aconseguir el seu objectiu després del 9-N, una consulta "definitiva". Mas ha comparegut després de la reunió setmanal del Govern per anunciar que ja ha enviat una carta a l'Executiu central demanant una negociació sobre una nova consulta "a la britànica o la canadenca".

Malgrat la voluntat de començar un diàleg amb Rajoy, Mas ha mostrat el seu escepticisme respecte a aquesta via. Per això ha anunciat que començarà també una roda de contactes amb totes les forces favorables al dret a decidir, entre les quals inclou el PSC, per sondejar "les possibilitats de convertir les eleccions en una consulta". "Vull veure quin nivell d'acord i consens hi ha per utilitzar les eleccions com a eina per aconseguir la consulta definitiva", ha explicat.

Mas vol començar els contactes amb les forces polítiques de forma paral·lela a l'intent de negociació amb l'Estat: "Tinc l'obligació de deixar oberta la porta del diàleg amb Rajoy, però no ens quedarem a l'espera mentrestant i seguirem el full de ruta si no funciona".

Mas ha subratllat que les eleccions no són un objectiu per si mateixes, sinó un instrument per fer possible la consulta definitiva. "Ara es parla molt d'eleccions, a mi ni em sorprèn ni m'incomoda. Però focalitzar el que tenim per davant en forma d'eleccions és un error", ha assegurat Mas, que considera que el debat sobre la data de les eleccions és estèril . Així, Mas torna a condicionar l'avançament electoral a un acord per crear una llista conjunta, principalment amb ERC, o almenys un punt únic.

Sobre les denúncies de la fiscalia, Mas ha assegurat que el Govern no ha fet res il·legal perquè no ha dut a terme una consulta. "Menys tribunals i més política", ha reclamat Mas, estenent la mà al Govern d'Espanya perquè se segui a negociar. "Quan s'hauria d'estar fent alta política s'activa la Fiscalia, és bastant decebedor", ha apuntat. Preguntat per un possible canvi de majories a Espanya, Mas ha assegurat que segur que es donarà però que no pot observar la resposta de Madrid depenent del partit de govern. "Cal veure-ho com una resposta d'Estat, no hem vist que el PSOE es desmarqui de les posicions del PP respecte a Catalunya", ha valorat Mas.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha