Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El substitut de Puigdemont a Girona es puja el sou gràcies a un pacte amb Ciutadans i PP

Albert Ballesta, el nou alcalde de Girona

elDiario.es Catalunya

El nou alcalde de Girona en substitució de Carles Puigdemont, Albert Ballesta, ha arribat a un pacte amb Ciutadans i PP per aprovar el cartipàs de l'Ajuntament el proper dijous al ple extraordinari, un cartipàs que preveu un augment del seu sou fins als 73.000 euros, el sou que fins ara tenia el gerent municipal, un càrrec que queda eliminat del nou organigrama.

En declaracions aquesta setmana a Europa Press, Ballesta, que es proposava un sou que podia arribar als 75.000 euros, ha defensat aquest augment de la seva retribució afirmant que “no és el sou d'Albert Ballesta, és el sou de l'alcalde de Girona” i en la seva opinió això és diferent. El seu predecessor, l'ara president Carles Puigdemont, no tenia sou com a alcalde perquè ja estava remunerat com a diputat al Parlament i només cobrava les dietes.

L'alcalde de CDC, que compleix un mes en el càrrec, assegura que “no s'està reclamant res que no sigui” equiparable en comparació a altres consistoris i alcaldes de pobles i ciutats similars a les de Girona.

Ballesta va dir comptar amb el suport d'ERC per a l'aprovació del cartipàs, com ja van fer amb Puigdemont com a alcalde, però finalment ha hagut de buscar-los en un altre extrem de l'hemicicle. Els republicans li exigien un sou menor i la reducció de la meitat de càrrecs de confiança. Per la seva banda, les portaveus de Ciutadans i PP han assegurat que han pactat una proposta per responsabilitat davant el mes de paràlisi que arrossega el consistori.

Etiquetas
stats