Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra defensa el perfil del president de la nova RTVV vetat per PP i Ciutadans

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra

Laura Martínez

València —

La reflexió sobre l’ètica i l’estètica en els nomenaments de l’executiu valencià persegueix la seua vicepresidenta quasi en cada roda de premsa després del ple del Consell. El llistó obliga Mónica Oltra, com ella mateixa ha bromejat, a convertir-se en esclava de les seues paraules, aquesta vegada pel que fa al candidat proposat per a presidir la nova radiotelevisió pública.

PP i Ciutadans van rebutjar ahir durant la votació el candidat proposat pel PSPV, Josep López, el qual semblava que esdevindria de segur el màxim dirigent de la nova RTVV, a causa de la informació publicada fa poc dels seus vincles familiars amb el secretari d’organització dels socialistes valencians. López és marit de la cosina d’Alfred Boix i, per a ambdues formacions, això qüestiona la seua idoneïtat al capdavant de la corporació.

Durant la roda de premsa d’aquest divendres, la vicepresidenta, a preguntes dels periodistes, ha defensat el candidat dels seus socis en el Consell. Josep López “té prou currículum” que avala la seua proposta. El Consell manifesta respecte per les decisions que pren el parlament valencià, encarregat de donar forma i de posar en marxa la nova RTVV i protegeix la proposta de Josep López com a president davant del veto d’ambdues formacions.

“Josep López compleix el perfil i genera consens en la seua professió”, ha explicat Oltra, que ha afegit que aconseguir aqueix consens entre els periodistes no és tasca fàcil. La vicepresidenta, que contínuament es veu obligada a defensar l’ètica del seu govern, s’ha mostrat contundent respecte d’això: “Quan hi ha hagut una cosa poc estètica, la gent ha deixat d’estar en el Govern”.

Oltra ha parlat d’estètica i no d’ètica, per tal com no considera aquesta última en perill amb la proposta per a presidir el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), nova RTVV. La candidatura, ha reiterat nombroses vegades, es deu al perfil professional de López, no als seus vincles familiars, i ha negat l’existència de qualsevol “nepotisme” en les files de l’executiu valencià.

“No portem les coses a l’absurd. Aquest senyor no està qüestionat professionalment” ha insistit la vicepresidenta. “Si volen els explique què és el nepotisme” ha continuat, i posteriorment ha afegit: No es pot comparar qui ve a robar-te a ta casa amb qui aparca en doble fila“. No són qüestions comparables, sentencia la vicepresidenta.

A més, la número dos del Consell ha demanat a la resta dels partits “responsabilitat” i diàleg, i també fugir dels vetos, perquè la nova radiotelevisió pública puga eixir avant.

stats