Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rita Barberá, 5.000 euros al mes per haver anat tres vegades al Senat el 2016

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, aquest dimarts al Senat

elDiariocv

Valencia —

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, tornava aquest dimarts al Senat per jurar el seu càrrec i desitjant tornar a la capital valenciana i ficar-se “al llit”. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat aquesta “escenificació” de la “normalitat” amb la presència “ben visible” de Barberá en la primera fila dels escons del grup popular a la Cambra Alta, que, a parer seu, demostra la “falta d’ètica” d’un Partit Popular que “aclama i beneeix” aquesta situació. En aquest sentit, el parlamentari castellonenc apunta que l’exprimera edil valenciana va ocupar un dels seients blaus de la primera fila que acostuma a fer servir el Govern en els actes protocol·laris, “perquè no quedara amagada en cap foto”.

Mulet denuncia que Rita Barberá, des del juliol del 2015, només ha intervingut dos minuts en un ple i que durant la legislatura passada –la que es va encetar després de les eleccions del 20 de desembre– només ha anat a dos dels quatre plens convocats. “Malgrat tot, ha cobrat religiosament cada mes 1.822,38 euros d’indemnització per viure fora de Madrid i 2.813,91 euros mensuals de salari, a què cal sumar els 1.431 euros quan ha estat presidenta de comissió”, apunta el senador de Compromís, que considera “un insult als ciutadans” que la representant popular “diga sense despentinar-se que només pensa a tornar al llit el tercer dia que va al Senat a seure al seu escó durant tres horetes”.

A parer del parlamentari valencianista, la renovada majoria absoluta del PP al Senat, “amb un 30% dels vots, els permet delectar-se i pensar que aquest resultat els perdona totes les malifetes, malgrat que el que es demostra és la injustícia d’aquest sistema d’elecció de senadors”.

Etiquetas
stats