Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

Centenars d'escoles participen aquesta nit a les tancades contra les retallades i la llei Wert

Sant Jordi reivindicatiu en defensa de l'escola pública. A la imatge, una xerrada al centre Puigberenguer de Manresa.

Pau Rodríguez

La setmana groga en defensa de l'educació pública arribava ahir a l'equador amb una de les accions més importants previstes: la convocatòria Pren el teu centre, una iniciativa estatal de la qual a Catalunya en van prendre part més de 400 escoles, segons els comptes dels sindicats. La intenció era que les famílies, en alguns casos amb els seus fills, hi passessin la nit per protestar contre les retallades que fins ara ha patit l'educació pública catalana i contra la reforma educativa que planteja el ministre José Ignacio Wert a través de la LOMCE, la nova llei d'educació.

La xifra, tanmateix, té en compte també els centres que han organitzat activitats i xerrades però que no s'han habilitat per dormir-hi, a més d'algunes escoles que s'han posat d'acord dins el seu municipi per dur a terme tancades conjuntes en un sol centre. A tall d'exemple, només a la comarca del Maresme es calcula que una vintena d'escoles han pres part de la reivindicació.

“Són accions que ajuden a fer pinya entre famílies i mestres, obligats a fer una reflexió col·lectiva sobre com afrontar la situació”, valora Àlex Castillo, president de les AMPAs catalanes (FAPAC), una de les entitats convocants, juntament amb sindicats, estudiants i moviments de renovació pedagògica. També ho veu així la portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, que considera les protestes un instrument útil “per difondre els contingut de la LOMCE entre professors i famílies i fer-ne pedagogia”. Aquests dies es compten per desenes les xerrades i taules rodones organitzades a les escoles per abordar les reformes que pretén tirar endavant el ministre Wert.

La jornada reivindicativa, batejada a la xarxa com a #25A, s'emmarca dins la setmana groga de protestes contra la LOMCE i les retallades pressupostàries impulsades pel departament d'Ensenyament que dirigeix Irene Rigau. Dimarts es va celebrar un “Sant Jordi reivindicatiu”, i diumenge està prevista una manifestació unitària del sector públic. Tot això amb la jornada de vaga de l'educació pública, el dia 9 de maig, en l'horitzó.

A aquestes alçades de la setmana, sembla que les paraules de Rigau instant a les famílies i sindicats a no traslladar la protesta contra les retallades dins les escoles no ha tingut èxit. “La consellera té una obsessió per separar la reivindicació de les classes; senyal que té una visió de l'educació com si es tractés de pura instrucció”, opina Castillo.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats