Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Sánchez impulsa una regeneración que incluye una reforma del Poder Judicial
La fumata blanca de Sánchez: cinco días de aislamiento, pánico y disculpas al PSOE
Opinión - ¿Y ahora qué? Por Marco Schwartz

Rosario Sánchez serà nomenada aquest dimarts nova secretària d'Estat de Turisme

Rosario Sánchez.

Angy Galvín / Esther Ballesteros

Mallorca —

0

Rosario Sánchez, fins ara portaveu socialista a l'Ajuntament de Palma i exconsellera d'Hisenda amb Francina Armengol, serà nomenada aquest dimarts nova secretària d'Estat de Turisme, tal com ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat elDiario.es. Sánchez, que va ser delegada del Govern a les Illes, ha renunciat a la seva acta com a regidora per substituir Rosana Morillo, que també va formar part del Govern d'Armengol -va ser directora general de Turisme-.

Sánchez (Palma, 1976) serà nomenada nova secretària d'Estat de Turisme demà al Consell de Ministres. Rosana Morillo, que abandona el càrrec per voluntat pròpia, ocupava la secretaria d'Estat de Turisme des del 2022. Amb ella, Balears va tornar a recuperar un càrrec clau per a l'estratègia turística, així com per a la defensa dels interessos de les illes a Madrid.

Amb Sánchez, ja són cinc les persones de l'arxipèlag que s'han situat al capdavant de l'organisme dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. El primer que va ocupar la Secretaria va ser Joan Mesquida (2008-2010), amb Miguel Sebastián (PSOE) com a ministre. Darrere seu, i amb el PP al Govern central i José Manuel Soria com a ministre, va ser Isabel Borrego (2011-2016) qui va aconseguir situar-se al capdavant de la Setur. Finalment, el 2018 el Govern va nomenar secretària la socialista Bel Oliver, amb el Ministeri de Turisme en mans de Reyes Maroto.

Llicenciada en Economia així com en Administració i direcció d'empreses per la Universitat Pompeu Fabra, és funcionària del Govern balear des de 2004. De 2007 a 2011 va ser directora insular d'Hisenda i Pressupostos del Consell de Mallorca, i consellera electa de la institució insular entre 2011 i 2015.

Va ser secretària general de Salut entre 2015 i 2016, any en què va ser nomenada directora general de Coordinació del Govern. En 2018 va ser designada delegada del govern en Balears i, en 2019, consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de l'Executiu balear. És funcionària en excedència de la Sindicatura de Comptes, ha treballat d'auditora a l'empresa privada (KPMG) i va ser directora de Gestió de Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma).

Entre altres polítiques, Sánchez defensa aferrissadament la gestió duta a terme pel Govern de Francina Armengol en plena espiral inflacionista i enalteix fermament cadascun dels passos que va donar l'Executiu per a fer front als embats de la pandèmia. Com a consellera autonòmica d'Hisenda no va dubtar a aplicar polítiques expansives de despesa de suport a famílies i empreses, com ho va fer amb l'aprovació dels Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2023, que van suposar la consolidació de l'escut social posat en marxa pel gabinet de Francina Armengol.

En una entrevista concedida a elDiario.es, va assenyalar que el més important que es va dur a terme durant les dues últimes legislatures de Pacte de Progrésfue “donar-li la volta al mitjó amb un full de ruta claríssim consensuat amb la societat”, reforçar els serveis públics i, sobretot, “millorar la vida de les persones”.

Apel·la, així mateix, a caminar cap a un turisme respectuós no sols amb el medi ambient, sinó també amb la societat que l'acull: “Jo crec que hi ha un consens social i polític que no es pot continuar creixent en quantitat, que cal modificar aquest tipus de turisme d'excessos que desgraciadament hem viscut i caminar cap a un turisme de qualitat que sigui un exemple”, va posar de manifest en un altre moment de l'entrevista. “Cal destacar això com un valor també de l'experiència turística: saber que estàs col·laborant amb la millora del territori que visites i respectant a les persones del territori que visites”.

Etiquetas
stats