eldiario.es

9

CATALUNYA

El conseller d'Interior: "No hi va haver voluntat de provocació, sinó de prevenció"

Ramon Espadaler justifica en una entrevista l'enorme desplegament policial efectuat ahir a la manifestació alternativa del pimero de Maig i el dia abans al barri de Gràcia

"Avui la ciutat de Barcelona no ha projectat al món una imatge de carrers cremant", ha dit

El conseller es felicita perquè no hi va haver "danys de persones" i, contra el que van denunciar els manifestants, assegura que els agents sí que anaven identificats

Los Mossos intervendrán ante "escraches" para defender la privacidad e intimidad

Els Mossos intervindran davant "escraches" per defensar la privacitat i intimitat Ramon Espadaler, nou conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, s'ha mostrat "satisfet" amb els resultats dels operatius policials desplegats ahir durant la jornada del Primer de Maig. En una entrevista a TV3, el conseller ha justificat la mobilització de nombrosos agents, molts més del que és habitual, en la manifestació alternativa d'ahir a la tarda i, sobretot, la de la vigília del Primer de Maig al barri de Gràcia de Barcelona. "No hi va haver voluntat de provocació, sino de prevenció", ha assegurat Espadaler.

En el cas de Gràcia, on els veïns i manifestants es van queixar de l'actitud amenaçadora de la policia, el conseller ha argumentat que l'operatiu va ser l'adequat donada "la particular orografia" pròpia del barri, de carrers curts i estrets. "Vam decidir entrar amb els agents a peu, i al final vam garantir la integritat de comerços i immobles i la gent es va poder manifestar igualment", ha raonat. Preguntat sobre si aquesta serà la forma d'actuar del cos d'antiavalots catalans a partir d'ara, Espadaler ha avançat que "es farà un vestit a mida de cada manifestació".

Espadaler s'ha felicitat perquè "no hem sortit als diaris", com a prova de que van saber evitar els altercats. "Avui la ciutat de Barcelona no ha projectat al món una imatge de carrers cremant", ha dit. No s'ha referit el conseller, però, als successos esdevinguts en un bar del carrer Girona quan la manifestació ja havia conclòs. Allà els agents van efectuar detencions i van agredir alguns ciutadans, segons va poder presenciar un periodista d'eldiario.es. En aquest sentit, Espadaler ha assegurat que "no hi va haver danys de persones". El conseller també ha reiterat que els agents de la Brigada Mòbil portaven el promès Nombre de Operatiu Policial (NOP). Alguns manifestants, per contra, van denunciar que molts policies no el tenien.

La jornada, després de 38 manifestacions a tot Catalunya, segons els comptes d'Interior, es va saldar finalment amb tres detinguts, tots ells després de la concentració alternativa ahir a la tarda.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha