Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Constitucional declara iŀlegal el nom d'Afers Exteriors de la conselleria de la Generalitat

El conseller Raül Romeva SANDRA LÁZARO

elDiario.es Catalunya

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha estimat parcialment aquest dimecres el recurs presentat pel Govern espanyol contra la denominació d'Afers Exteriors que la Generalitat de Catalunya va triar inicialment per al departament dirigit per Raül Romeva. El tribunal de garanties l'ha anul·lat per inconstitucional.

Fa gairebé un any, el 29 de juny de 2016, el tribunal de garanties va aixecar la suspensió que va dictar quatre mesos abans sobre les activitats d'aquesta Conselleria. Va mantenir no obstant la mesura cautelar de no permetre la denominació inicial d'aquest òrgan del govern català com d''Afers Exteriors'.

Després d'admetre a tràmit el recurs, l'Executiu autonòmic va canviar el nom inicial d'aquesta Conselleria pel de Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, per entendre que l'inicial constituiria una vulneració de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la seva activitat.

Etiquetas
stats