Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El fantasma de una repetición electoral sobrevuela la campaña catalana
Teresa Ribera: “Las llamadas leyes de concordia imponen la desmemoria”
OPINIÓN | Cuatro medidas para evitar el lawfare, por Juan Manuel Alcoceba Gil

El tinent d'alcalde de Lloret de Mar, en llibertat amb càrrecs

Agències

Madrid —

El tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls (CiU), ha abandonat aquest matí l'Audiència Nacional després de ser imputat dels delictes de prevaricació i suborn per la seva presumpta vinculació amb la xarxa de la màfia russa que hauria blanquejat 56 milions d'euros a la localitat gironina, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Valls ha declarat durant una hora davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6, Eloy Velasco, que l'ha deixat en llibertat després de dictar les mesures cautelars de prohibició d'abandonar el país sense el seu permís i retirada del seu passaport. Al sortir del tribunal, el tinent d'alcalde ha declinat respondre a les preguntes dels periodistes presents. Valls és el vuitè detingut en el marc de l'anomenada 'operació Clotilde'.

Segons fonts jurídiques, des del seu càrrec de regidor d'Urbanisme i complint ordres de l'exalcalde i actual diputat al Parlament de Catalunya Xavier Crespo, Valls hauria facilitat les llicències de què es van beneficiar les empreses del presumpte cap de la trama, Andrei Petrov. A canvi d'aquestes concessions hauria rebut pagaments de l'organització criminal a través de l'esponsorització del club de futbol de la localitat, del qual n'era president. Entre les llicències que Valls hauria concedit es troba l'adjudicació del 35% de la gestió del centre comercial construït a l'antiga plaça de toros de la localitat, que va incloure la creació de 400 places de garatge. L'Administració local en gestionava el 65% restant.

La investigació es durà a terme a Catalunya

El jutge Velasco té previst enviar, previsiblement demà, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les diligències en què s'investiga la suposada relació de l'exalcalde Crespo amb la màfia russa, en considerar que hi ha indicis que podria haver comès els delictes de prevaricació i suborn. Després de rebre la confirmació ahir per part del Parlament de la condició de diputat de Crespo, el jutge enviarà al TSJC una exposició raonada en què detallarà els indicis delictius que existeixen contra ell, per tal que aquest òrgan judicial li prengui declaració com a imputat.

Etiquetas
stats