Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

'A comer y a beber', un còmic sobre cuina per no deixar de somriure

Portada 'A comer y a beber' de Guillaume Long

Lídia Penelo

Per explicar com es prepara un rap amb porros, Guillaume Long ens fa partíceps de tot el procés. Ens porta a la peixateria on el peixater diserta sobre la lletjor del rap, i el reguitzell d’insults que es deriven de la fauna marina. Després de recrear la situació, Long planteja la recepta en passes senzilles.

Guillaume Long (Ginebra, 1977) és un il·lustrador aficionat a la cuina que a través del seu bloc a l’edició digital de Le Monde ha aconseguit força seguidors que admiren la seva particular guia culinària, i sobretot, el seu sentit de l’humor. http://long.bloc.lemonde.fr

El llibre A comer y a beber, publicat per la col·lecció gràfica de l’editorial Salamandra és un còmic i un llibre de receptes a la vegada. El subtítol Con las manos en la masa ja dóna pistes del to del volum. Amb un estil divertit i desenfadat, el llibre ofereix una interessant sèrie de receptes aptes per tots els que vulguin passar una estona entre fogons.

L’autor és hàbil a l’hora de reconciliar-nos amb un manat d’espinacs i amb la colla de les verdures en general. Preparar uns pèsols amb pastanaga d’una manera fàcil i saborosa fent broma de com Gauguin es va convertir en fauvista, és un dels trucs de Long per anar més enllà del món de la gastronomia.

També hi ha pàgines que parlen de les experiències de l’autor, de viatges i cuines del món (com la sueca), cròniques de restaurants que li agraden, i uns útils consells culinaris explicats per Joel Reblochon, un personatge creat per l’autor i que potser s’inspira en el gran xef Robuchon. En definitiva, A comer y a beber és un bon llibre per saber més sobre cuina i no deixar de somriure.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats