Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

El jutge del cas Innova ordena investigar una campanya de comunicació de l'ICS

L'expresident de l'ICS Josep Prat amb el seu advocat Xavier Melero

Blanca Blay

El magistrat Diego Álvarez de Juan, que instrueix el cas de corrupció sanitària a Reus conegut com a 'cas Innova', ha ordenat aquest dijous que el Ministeri Fiscal investigui uns correus electrònics entre el principal imputat del cas, l'expresident de l'ICS i exdirector general del hòlding Innova Josep Prat, i el periodista Carles Flo, exdirector del diari AVUI.

Segons l'auto emès pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, el que investiga el macro cas de presumpta corrupció, uns correus electrònics que constarien entre la documentació requisada durant el registre policial del domicili de Prat, el passat 27 de febrer de 2013, relacionarien Prat i Flo.

Segons la informació, que se sap perquè s'ha aixecat parcialment el secret de sumari sobre la peça separada 1, el periodista i el llavors president de l'ICS, Josep Prat, haurien intercanviat correus per tractar temes com una campanya de comunicació per la reformulació de l'ICS o la contractació per part de l'ICS dels serveis de Flo amb un cost de 15.000 euros.

“Crec que hauríem de buscar una fórmula o manera de liquidar-ho quan abans i no facturar-ho dins l'empresa de Cabana. Vas dir-me en el seu moment que ja havies trobat una manera mitjançant una fundació o quelcom similar”, escrivia Flo en un correu a Prat el 21 de maig de 2012.

En un altre correu, del 29 de juny del mateix any, el periodista es tornava a dirigir a Josep Prat: “En el darrer dinar amb en Cabana Pujol vas dir que et féssim la factura de baixada de bandera i del mes i que te l'enviéssim a tu. Com vols que ho fem? I una última: que li dic al Cabana?”. Els cognoms Cabana Pujol correspondrien amb els del nebot de l'expresident Jordi Pujol.

En un darrer correu, ja al setembre parla amb Prat d'unes factures que posarà a nom de la seva dona en lloc del seu: “Divendres vaig parlar amb el doctor Casanovas pel tema de les factures. Jo, dimarts li enviaré la factura i el concepte. Com és lògic, la factura no anirà al meu nom sinó al de la meva dona”.

Segons indica l'auto, el jutge destaca també que “no deixa de ser curiós que el mateix 27 de febrer de 2013 –quan es produeix el registre del domicili de Prat– Carles Flo li enviés un correu electrònic per donar-li suport moral a causa de la situació que estava passant i quedant a la seva disposició”.

Els correus electrònics entre Prat i Flo s'han sabut gràcies a l'aixecament parcial del secret de sumari de la peça separada 1 del cas, que investiga la relació entre Innova i l'empresa nutricional Shirota. La peça, segons l'auto, acumula més de 8.000 folis i 30 imputats. De moment però, en relació als correus, no hi ha indicis de delicte, un fet que haurà de determinar el Ministeri Fiscal, l'encarregat de dictaminar també, si és així, que es practiqui alguna diligència d'instrucció.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats