Catalunya Opinión y blogs

La portada de mañana
Acceder
Los conservadores europeos, en decadencia tras su mínimo en Alemania
Entrevista - Maixabel Lasa: "Perdonar tiene connotación religiosa y yo soy agnóstica"
Opinión - Algo pasa con Escrivá, por Esther Palomera

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

El comitè de TV3 convoca vaga coincidint amb la transmissió del missatge del rei

Protesta dels treballadors de TV3 contra l'ERO

El comitè d’Empresa de TV3 ha fet una proposta a l’assemblea general de treballadors en consistent convocar aturades parcials a Televisió de Catalunya els dies 24 i 31 de desembre. En la primera data s’ha concreta que l’aturada es farà entre les 20,50 i les 21,20 hores, cosa que suposa coincidir amb el moment en què es retransmet el discurs del rei d’Espanya. La segona data és el 31 de desembre i les aturades podran coincidir amb totes les franges del dia.

Els motius de les aturades és denunciar l’externalització dels espots publicitaris. Això, per als treballadors és un element negatiu perquè afecta a una font clau del finançament de TV3. A aquest punt concret s’afegeix el refús a la proposta inclosa en el Contracte Programa de l’ens que preveu un ampli ventall de possibles externalitzacions de programes. Un tercer punt és la protesta contra el finançament insuficient fruit de la aportació pública prevista per al 2014 i, finalment, la mobilització té a veure amb les propostes de rebaixa salarial incloses en la proposta empresarial per al conveni.

Unificació de corresponsalies

La mala maror no es limita a aspectes relacionats amb l’apartat econòmic de Televisió de Catalunya. Els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han fet un comunicat en què critiquen la proposta de la direcció d’unificació de les corresponsalies internacionals de les dues entitats.

Els esmentats comitès professionals s’oposen a la unificació de les corresponsalies de la televisió i la ràdio públiques. En essència consideren que si una sola persona ha de donar servei a la televisió i a la ràdio, baixarà la qualitat del producte. A més de l’increment del volum de feina que suposarà, afirmen que el periodista haurà de prioritzar un o altre mitjà.

Per aquests motius els treballadors de Catalunya Ràdio i de TV3 reclamen a la direcció de l’ens mantenir el model actual, tot i que es puguin compartir locals, despeses i totes les sinergies possibles, però estimen que és imprescindible que cada periodista es dediqui al seu mitjà en exclusiva.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

    Autores

Etiquetas
Publicado el
21 de diciembre de 2013 - 13:53 h

Descubre nuestras apps