La portada de mañana
Acceder
Investigación - Los pagos en metálico a inspectores del Banco de España
Entrevista - Isabel Rodríguez: "El Gobierno no es un coro donde pueda haber solistas"
Opinión - Ginebra y filosofía, por Elisa Beni

La Generalitat envia a les cancelleries la llei del referèndum

El conseller d'Assumptes Exteriors, Raul Romeva

Europa Press

La Conselleria d'Afers Exteriors de la Generalitat ha enviat un memoràndum a les cancelleries de tot el món per explicar la llei del referèndum que JxSí i la CUP han registrat aquest dilluns al Parlament i una còpia de la norma en anglès.

JxSí i la CUP registren la llei del referèndum al Parlament de Catalunya

JxSí i la CUP registren la llei del referèndum al Parlament de Catalunya

El memoràndum, el número 39, titulat La llei del referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya i recollit per Europa Press, explica que la normativa vol posar "el marc legal per a la convocatòria i celebració d'un referèndum per permetre als ciutadans de Catalunya decidir sobre el seu futur polític" l'1 d'octubre.

La Generalitat entén la llei com una "resposta democràtica" al dictamen del Tribunal Constitucional (TC) que va anul·lar diversos preceptes de l'Estatut el 2010 i al rebuig del Govern central a negociar una solució política a les demandes d'autogovern de Catalunya.

El document acusa l'Estat d'haver-se "embarcat en un procés recentralizador" i de dur a terme, a través del TC, una interpretació altament restrictiva de la Constitució en aspectes diversos, com l'ús de la llengua catalana o el finançament de polítiques de la Generalitat.

També interpreta la llei presentada aquest dilluns com una reacció al fet que Catalunya s'hagi convertit, segons el text, en "una minoria estructural dins de l'Estat espanyol", la qual cosa li impedeix de gaudir de ple reconeixement i de participar en la vida política, econòmica, social i cultural d'Espanya sense sofrir discriminació, exposa.

Segons explica la conselleria que lidera Raül Romeva, la llei permetrà al Govern dur a terme l'1-O i contempla "un nombre de mecanismes comuns internacionalment comparables" com la creació d'una autoritat electoral, de comitès en els col·legis de votació i de càrrecs responsables del referèndum.

Així mateix, explica que l'aprovació de la normativa, que han signat 67 diputats del Parlament, està prevista per a principis de setembre, quan es reprengui l'activitat parlamentària.

Etiquetas
Publicado el
1 de agosto de 2017 - 10:41 h

Descubre nuestras apps

stats