Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat rebrà 1.700 milions menys del previst per acabar l'any

El ministeri rebaixarà l'aportació per a proveïdors a la Generalitat.

EFE

Barcelona —

La Generalitat disposarà de 1.700 milions d'euros menys dels que tenia previstos per acabar l'any 2013, després que el Ministeri d'Economia hagi comunicat a l'executiu català els canvis introduïts en els mecanismes amb què compten les autonomies per finançar-se. La conselleria d'Economia ha confirmat a Efe que el ministeri va convocar una reunió, divendres passat, per informar-los de les noves regles de funcionament del Fons de Liquidació Autonòmica (FLA) i del pla per al pagament als proveïdors, fet que es traduirà en una minva de la liquiditat de la Generalitat.

Aquest canvi consisteix en què la part d'ajudes del pla de proveïdors s'haurà de descomptar de la quantitat del FLA, que havia sol·licitat el Govern català per poder complir l'objectiu de dèficit ampliat al 1,58% del PIB. Això es traduirà en què la Generalitat rebrà, en principi, 1.700 milions d'euros menys dels que esperava per finançar-se fins a final d'any, segons la conselleria d'Economia.

Les mateixes fonts han apuntat que aquests canvis plantejaran problemes a la Generalitat per acabar l'any “quan ja teníem prevista la manera de finalitzar-lo de manera còmoda”. El Govern català insisteix que sempre va quedar clar que el FLA i el pla de proveïdors eren dos mecanismes diferents i que no eren “vasos comunicants”, com ara apunta el Ministeri d'Economia. Les conseqüències d'aquesta manca de liquiditat podrien ser nous retards en els terminis de pagament de la Generalitat als proveïdors.

Un memorial de greuges: 9.376.000 en incompliments

Precisament la Generalitat ha presentat aquest dimarts un informe sobre les “deslleialtats” comeses per l'Estat respecte a Catalunya. El document quantifica l'impacte pressupostari dels incompliments del Govern central cap a Catalunya en un total de 9.375,7 milions d'euros.

Aquesta xifra és la principal de les conclusions d'un extens informe de 50 pàgines en què s'analitzen les “deslleialtats” no només en el pla econòmic, sinó en el cultural, lingüístic i institucional, entre d'altres. En el document es fa referència al model de finançament i al repartiment d'objectius del dèficit, que el Govern considera que ha generat desigualtats socials en afectar la situació financera de l' Generalitat.

Etiquetas
stats