Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa
Minuto a Minuto Com s'ha viscut la Diada

12 septiembre 2013 - 01:42 h

Jordi Mumbrú ens ofereix la crònica de la jornada: La Via Catalana supera les previsions i exigeix ​​que la consulta se celebri el 2014

Demà més anàlisi i informació en CatalunyaPlural.cat

Lo último, minuto a minuto
Estás leyendo...

01:42 h, 12 de septiembre de 2013

Jordi Mumbrú ens ofereix la crònica de la jornada: La Via Catalana supera les previsions i exigeix ​​que la consulta se celebri el 2014

Demà més anàlisi i informació en CatalunyaPlural.cat

00:55 h, 12 de septiembre de 2013

Cunillera (PSC), després dels incidents a la Delegació: "Ha sigut una acció de violència prepotent"

La diputada del PSC al Congrés Teresa Cunillera confirma a catalunyaplural.cat que els assaltants -als que ha qualificat de 'matons'- a la Delegació de la Generalitat a Madrid han llançat gasos amb efectes irritants: “No sé què m'han tirat, però em cremava el pit”.

23:34 h, 11 de septiembre de 2013

22:26 h, 11 de septiembre de 2013

1.600.000 persones, segons el Govern

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler ha assegurat que en qualsevol cas, la xifra d’assistents no és inferior a 1.600.000 persones. A la ciutat de Barcelona es calcula que han assistit mig milió de persones.

22:23 h, 11 de septiembre de 2013

Un grup d'ultradreta irromp a la Delegació del Govern a Madird

Un grup de persones amb vestimenta i símbols d'ultradreta ha irromput en l'acte institucional que se celebrava en ocasió de la Diada a la Delegació de la Govern de la Generalitat a Madrid. TV3 ha difós imatges de l'acció violenta.

22:16 h, 11 de septiembre de 2013

Vídeos: L'instant de la cadena i les raons de les seves protagonistes

El moment de culminació de la cadena s'ha viscut amb eufòria i s'ha immortalitzat amb una 'gigafoto'. Pere, professor de Reus, creu que la Via Catalana contribuirà al procés sobiranista sempre que sigui “el poble” el que així ho vulgui.

21:50 h, 11 de septiembre de 2013

ERC diu que la Via Catalana és la demostració que la consulta serà el 2014

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha interpretat aquest dimecres que la Via Catalana cap a la independència és la demostració que Catalunya està preparada per celebrar una consulta d'autodeterminació el 2014. En declaracions als periodistes després de participar a la cadena humana, ha explicat que la Via és “el símbol inequívoc al món que els catalans són gent pacífica que volen decidir el seu futur democràticament”.

21:30 h, 11 de septiembre de 2013

Manifestació de l'Esquerra Independentista

La tradicional manifestació de l'Esquerra Independentista que ha començat a la plaça Urquinaona recorre ara el centre de Barcelona sota el lema “Independència, Socialisme i Feminisme” en el marc de la campanya Independència per Canviar-ho Tot.

21:22 h, 11 de septiembre de 2013

Diputats de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA s'han sumat a la Via davant el Parlament

Diputats de CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA han participat aquest dimecres a la Via Catalana cap a la independència davant les portes del Parlament català, en el tram que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) tenia preparat expressament per a ells.

21:00 h, 11 de septiembre de 2013

La Diada amb més sentit de l'humor

Un grup de quatre activistes vestits de gambes han recorregut el centre de Barcelona sota el lema “Som una ració. Volem un plat propi. Tenim dret a repetir”. “CiU s'ha adjudicat el dret a repartir, nosaltres volem el dret a repetir”, deien al seu compte de Twitter.

20:51 h, 11 de septiembre de 2013

Homs, crescut: "no hi ha cap poble al món en aquest moment capaç de fer una cadena com aquesta"

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, visiblement satisfet per la mobilització, ha afirmat a TV3 que “no hi ha cap poble al món en aquest moment capaç de fer una cadena com aquesta”.

20:35 h, 11 de septiembre de 2013

Els participants al tram valencià de la Via denuncien impediments de la Guardia Civil

La Via Catalana ha enllaçat amb Vinaròs sota un ampli control de la Guardia Civil, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana autoritzés la mobilització més al sud d'Alcanar. Durant l'acció s'han produït alguns incidents amb els uniformats, segons expliquen alguns participants, i fins i tot l'exdiputat de Solidaritat per la Independència, Alfons López Tena, ha estat retingut pels agents.

La cadena unia Alcanar amb Vinaròs, uns 400 quilòmetres d'extensió que s'han omplert amb èxit.

20:31 h, 11 de septiembre de 2013

Falsa alarma al Passeig de Gràcia

La policia comunica que es tractava d'una falsa alarma i torna a permetre la circulació al Passeig de Gràcia.

20:22 h, 11 de septiembre de 2013

Desallotjament del Passeig de Gràcia per un paquet sospitós

Alarma al Passeig de Gràcia de Barcelona. Segons alguns dels presents, la policia està desallotjant la zona per un avís de bomba a causa de la presència d'un paquet sospitós.

20:07 h, 11 de septiembre de 2013

La Caixa, encerclada i desbordada

Centenars de persones han participat en l'acció Encerclem La Caixa, convocada pel Procés Constituent, que ha superat de llarg les seves expectatives. La cadena, desbordada, s'ha estès per l'avinguda Diagonal, ocupant tres carrils, fins al carrer Numància, al crit de “som anticapitalistes”. L'estampa era de samarretes de tots els colors: verds de la PAH, grogues de l'educació pública, vermelles de la defensa de la cultur ...

19:58 h, 11 de septiembre de 2013

Carme Forcadell: "Només tenim dos camins: sotmetre’ns a la centralització de l’Estat espanyol i desaparèixer com a poble o bé la independència"

Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana ha hagut d’interrompre les seves primeres paraules perquè estava “molt emocionada”. Ha qualificat la Via Catalana d’èxit sense precedents i creu que mostra la “nostra força de voluntat i anhel de llibertat” i és la expressió de que Catalunya vol ser un Estat lliure i sobirà. Forcadell insisteix en que cal “continuar treballant sense defallir fins aconseguir que Catalunya sigui un nou estat d’Europa, un estat al que tenim dret per història, cultura i voluntat”.

Forcadell subratlla que “només tenim dos camins: sotmetre’ns a la centralització de l’Estat espanyol i desaparèixer com a poble o bé la independència”. La presidenta de l’ANC reclama “les eines i els instruments per sortir de la crisi, posar fi a l’escanyament econòmic i cultural que estem patint”.

Carme Forcadell reclama al Govern que convoqui la consulta sense dilacions perquè “no podem ni volem esperar més. La independència es possible, es viable, es necessària. Necessitem que es comprometin. I volem una pregunta clara i una resposta clara. Volem votar si Catalunya ha de ser o no ha de ser un nou estat d’Europa”.

19:55 h, 11 de septiembre de 2013

Rubert de Ventós, des d'El Pertús: "Que el foc no es transformi en fum"

El primer discurs després de culminar la Via Catalana ha anat a càrrec del filòsof Xavier Rubert de Ventós des del Pertús, qui ha advertit que el foc -que significa l’éxit de la Via Catalana- no s’ha de transformar en fum i que la cadena ha de simbolitzar el final de les aspiracions de Catalunya. “Volem un país més just i solidari, però no ‘soldats’ com encara estem a Espanya”.

L’actriu Marina Comas, intèrpret de Pa Negre, diu des de les Terres de l’Ebre que “ens hem posat en marxa i no ens aturarem” i que “la nova partida ha començat i aquesta vegada guanyarem”.

19:47 h, 11 de septiembre de 2013

L'Ajuntament de Sant Sebastià llueix la senyera a la façana en "solidaritat" amb el poble català

En un comunicat, el govern municipal donostiarra de Bildu ha indicat que col·locant la senyera pretén “fer un gest cap al poble català, com a expressió de solidaritat”.

19:40 h, 11 de septiembre de 2013

Fent la foto oficial

Una voluntària fa la foto oficial a la plaça de les Glòries de Barcelona. La multitud de voluntaris que ha congregat l'ANC s'encarrega, entre moltes coses, de fotografiar tots els participants de la cadena.

19:31 h, 11 de septiembre de 2013

Es recorda el primer Parlament de la història i s'entona el Cant de la Senyera

Un cop començada la cadena, per les pantalles de plaça Catalunya s’emet el discurs de Pau Casals a la ONU el 1971 en el que recordava que Catalunya va tenir el primer Parlament, abans que Anglaterra. Acte seguit ha sonat l'Himne de l'Alegria i s'ha cantat el Cant de la Senyera arreu de la Via Catalana. A la Plaça Catalunya de Barcelona l'han interpretat el Cor Jove de l'Orfeó Català i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans.

Etiquetas
stats