Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Presentació de l'edició catalana de eldiario.es

Presentació de l'edició catalana de eldiario.es al Col·legi de Periodistes de Catalunya / Edu Bayer

Catalunya Plural

“Necessitem que us vagi bé”, va ser la conclusió de Josep Maria Martí, degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya, a l'acte de presentació de l'edició catalana de eldiario.es. El degà va acompanyar Ignacio Escolar, director d'aquest diari, i Josep Carles Rius, responsable de la nova edició, davant d'un públic format sobretot per periodistes, joves i veterans. Martí va donar la benvinguda a “un mitjà darrera del qual hi ha periodistes” i va reivindicar el paper de la professió: “La nostra feina és una garantia de l'exercici de les llibertats democràtiques”.

Ignacio Escolar va explicar quin és el projecte de eldiario.es en l'actual context de crisi del periodisme: “L'única solució és ser els amos de la redacció a la que treballem, el nostre projecte és com un vell lema del PSUC a la transició: Les meves mans, el meu capital”. El director va aclarir que el nou projecte no és una corresponsalia, sinó l'embrió d'un mitjà propi, en català, que neixerà més endavant. “Creiem tant en l'Espanya federal que estem construint una empresa federal”, va explicar Escolar en referència a les edicions locals, que funcionen de forma independent.

“La premsa catalana va renunciar en determinat moment a explicar-se a Espanya, però nosaltres volem crear un punt de trobada”, va assegurar Josep Carles Rius. El responsable de la nova edició va remarcar que, quan va ser degà del Col.legi, li va tocar reflexionar molt sobre la crisi dels mitjans, però ara presenta un projecte amb un model alternatiu. “La crisi i la utilització de la crisi està deixant sense veu a molts periodistes que tenen molt a dir”, va lamentar Rius, i per això considera important apostar per un model com el de eldiario.es.

Per això el nou projecte pretén crear un punt de trobada, “en el que participem periodistes de tres generacions”. Per garantir la independència i la supervivència del nou mitjà, s'ha apostat per el model d'una fundació que es constituirà en les properes setmanes i que està oberta a col.laboracions dels lectors, que són part imprescindible del projecte.

Sobre este blog

El blog Opinions pretende ser un espacio de reflexión, de opinión y de debate. Una mirada con vocación de reflejar la pluralidad de la sociedad catalana y también con la voluntad de explicar Cataluña al resto de España.

Llegir Opinions en català aquí.

Etiquetas
stats