Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia espanyola trasllada més de 300 antiavalots a Barcelona

La policia catalana ha assumit fins ara la repressió dels incidents a Can Vies, a Sants

Europa Press

Barcelona —

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }La Policia Nacional ha traslladat a més de 300 agents antiavalots de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) a Barcelona amb motiu dels incidents que s'estan registrant aquesta setmana pel desallotjament de Can Vies, al barri de Sants, han informat a Europa Press fonts policials.

Aquestes mateixes fonts han precisat que han anat arribant des d'ahir des de diferents punts d'Espanya i que, de moment, aquests efectius no estan actuant de manera directa sobre els disturbis violents. Són els Mossos d'Esquadra els que tenen la competència de Seguretat Ciutadana a Catalunya.

Per aquesta raó, la funció que exerciran els policies nacionals és la de protegir els edificis públics de l'Estat, almenys mentre la Conselleria d'Interior de la Generalitat no accepti l'ajuda que li ha ofert la Delegació del Govern.

Fonts policials consultades han relatat que ahir diversos milers de persones es van ajuntar al districte i posteriorment es van disgregar en petits grups que van protagonitzar accions pròpies de guerrilla urbana.

A més la policia espanyola tem un “efecte rèplica” en altres llocs de la geografia espanyola i criden l'atenció sobre que ahir a Palma de Mallorca una manifestació convocada en solidaritat amb els desallotjats de Can Vies va acabar també amb incidents i tres detinguts.

A Catalunya, en ambients nacionalistes s'interpreta la presència no sol·licitada de policía estatal a Catalunya com un mecanisme amb què, aprofitant la situació fruit dels incidents, l'Estat recuperès la competència policial que reconeix l'Estatut.

Etiquetas
stats