Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Trias: “A Can Vies hi ha hagut una actitud de xantatge, no de diàleg”

Xavier Trias en una foto d'arxiu

elDiario.es Catalunya

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha insistit avui en declaracions a RAC1 en què la gestió del desallotjament de Can Vies per part de l’Ajuntament ha estat “correcta”. “Hem fet reunions i mantingut converses amb el regidor. El trencament de l’acord no l’hem fet nosaltres, l’ha fet la gent de Can Vies. Si la gent vol negociar, vol un espai alternatiu per fer les coses correctament, hi estem d’acord. Però en aquesta ciutat, la violència no ha de tenir-hi cabuda, s’ha de respectar el dret a demanar i manifestar-se. Entenc que algú cregui que cal portar d’una manera determinada la gestió cívica, el que no puc entendre és que pensin que això ho aconseguiran via la violència”.

Trias ha subratllat que “els enfrontaments” viscuts els dos últims dies a Sants “li van bé a determinada gent”.

“El problema gros no és cremar 53 contenidors, sinó crear una gran crispació en la zona. La imatge de la ciutat no és gens bona. Amb el tema de Can Vies, hi ha hagut una actitud de xantatge, no de diàleg”, ha afegit.

I, després d’admetre que aquesta nit poden repetir-se els aldarulls a la ciutat, ha assegurat: “Hi ha 40 espais a la Barcelona amb gestió cívica i estem negociant donar-ne deu més”.

Una negociació infructuosa

La plataforma en suport de Can Vies, que agrupa dos centenars de col·lectius, estava en negociacions amb el districte de Sants-Montjuïc per trobar una sol·lució, però asseguren que l'única alternativa que oferia l'ajuntament era que abandonessin l'edifici per tal que el poguessin rehabilitar, i llavors les entitats podrien tornar a utilitzar-lo a través d'un acord.

Pau Guerra, de l'assemblea de Can Vies, explicava durant el desallotjament que van considerar que aquesta proposta era “una maniobra” per fer-los fora. “L'edifici no necessita rehabilitació, portem 17 anys treballant-hi, i no ens han concretat quina mena d'acord tenien pensat”, va assegurar, i afegia que el consistori tampoc va fer esment a cap canvi en el pla urbanístic del barri, que preveia l'enderrocament de la finca, que es va començar a efectuar tan bon punt es va fer fora els ocupants.

Etiquetas
stats