Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El turisme de borratxera causa indignació a l'estadi de Reus

Els assistents al Saloufest a l'estadi municipal de Reus / CF Reus Deportiu

Reus Digital

Joan Marc Salvat —

Hores després de veure els comportaments incívics dels joves anglesos que participen al Saloufest, sobre la gespa de l'estadi municipal, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha decidit prohibir-los l'entrada a les instal·lacions. En un primer moment, l'alcalde afirmava que si no es garantia un ús adequat de l'estadi, valoraria la recissió del contracte amb l'organització. Aquest fet no s'ha produït formalment, però Pellicer només cedirà les instal·lacions annexes a l'estadi, “sempre que es mantinguin les condicions de respecte i civisme”.

Pellicer ha exigit a l'organització més control dels possibles actes d'incivisme dels participants i ha recordat que les normatives de civisme vigents a Reus són d'obligat compliment per a tothom. Finalment, l'alcalde ha subratllat que, davant l'exemple donat aquest dilluns, l'Ajuntament de Reus “es replantejarà la seva col·laboració amb aquest esdeveniment amb vista a l'any que ve”.

La reacció del consistori arriba després de la indignació mostrada per part del CF Reus Deportiu pel mal ús de les instal·lacions per part dels estudiants, especialment, de la gespa d'herba natural, que ja no es troba en les millors condicions per afrontar el final de temporada i intentar assolir l'ascens a Segona Divisió A. Els joves havien de fer ús de l'estadi fins aquest dimecres.

Queixes a través de Facebook

“Quan diem ‪#‎omplimlestadi‬ no ens referim a ”això“... Moltes gràcies ‪#‎Saloufest2015‬ i a qui ho permet”. Així de contundent s'ha mostrat el CF Reus Deportiu a la seva pàgina de Facebook, on denuncia el mal ús de les instal·lacions per part dels joves participants al Saloufest a la gespa del municipal de Reus. En la publicació, l'entitat roig-i-negra publica diverses imatges on es pot apreciar el comportament incívic dels joves bevent alcohol, corrent nus sobre la gespa i deixant bosses i menjar per tot arreu.

Davant aquesta situació, el CF Reus s'ha mostrat especialment indignat i ha etzivat la següent queixa amb un evident to irònic: “Molt bona idea portar el ‪#‎Saloufest2015‬ a l'Estadi en el tram decisiu de temporada! Moltes gràcies, la gespa ho agraeix”.

Tot i que el club no és propietari de l'Estadi Municipal, també és cert que és l'entitat que en fa més ús. Precisament, des d'aquesta temporada, el club combina els entrenaments entre Reus i Salou, per preservar el bon estat del terreny de joc.

'Una acampada al municipal i annexos'

En declaracions a Reusdigital.cat, el gerent del CF Reus Deportiu, Ferran Pujol ha explicat que “paguem uns diners per manteniment al llarg de la temporada i ens ha sorprès veure sobre què es tractava realment això del Saloufest”. Pujol s'ha mostrat sorprès per “veure que aquí no s'hi fa cap esport, només veus gent bevent i deixalles sobre la gespa; és una acampada a l'estadi i els seus annexos”.

La gestió de l'Estadi Municipal es fa a través de la societat pública Reus, Esport i Lleure, societat contra qui Pujol ha adreçat les seves queixes: “Reus, Esport i Lleure… deu ser més lleure que esport. Potser ens hauríem de replantejar aquest organisme municipal. I veure què és esport i què és lleure. Pensava que la gràcia d’utilitzar unes instal·lacions tan importants com les del municipal era perquè s’hi feia un esport”, ha resolt.

Els joves anglesos estaran fent ús de l'Estadi Municipal fins aquest dimecres, una situació que “no sé si una ciutat veïna a la nostra ho hagués permès”, ha etzibat Pujol. Per últim, el gerent del club reusenc ha recordat que “tradicionalment la gespa ja no estava bé” i l'episodi del Saloufest pot condicionar negativament el transcurs final de la temporada pels roig-i-negres.

“Trobo que és un projecte més bonic tenir l'equip a categoria de plata que no pas el que pot aportar el Saloufest”, ha conclòs Pujol.

Etiquetas
stats