Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La opa hostil del BBVA se enfrenta a la oposición, los partidos y el mercado
El PP se enroca en su defensa de Israel frente al movimiento contra la masacre palestina
Opinión - Feijóo a la desesperada. Por Esther Palomera

Els Mossos aconsellen a les dones evitar “posar-se en risc” amb motiu del 8 de març

Missatge al Twitter dels Mossos d'Esquadra

elDiario.es Catalunya

“Si vas sola, no passis per carrers solitaris i esquiva persones que no t'inspirin confiança. Evita posar-te en risc”. És un consell que han publicat els Mossos d'Esquadra aquest dilluns al vespre al seu compte de Twitter, coincidint amb la vigília del 8 de març, dia de la dona. El missatge ha generat una allau de reaccions a les xarxes per part de persones que els han criticat posar la responsabilitat sobre les víctimes.

“Jo no em poso en risc. Els altres generen risc cap a mi”, apunta una usuària de la xarxa social. “És ficar por, culpabilitzar a les dones i eludir responsabilitats”, diu una altra. “Si eres violador, no passes per carrers solitaris i esquiva persones que t'abellisca violar. Evita posar-les en risc”, afegeix una tercera. No és el primer cop que cossos policials reben crítiques per missatges a les xarxes socials que posen la responsabilitat en la víctima com fa la policia catalana. Precisament aquest dilluns a la nit recorre els carrers de Barcelona una manifestació de dones sota el lema “La nit és nostra”.

Catalunya Plural va abordar en un reportatge amb motiu del dia contra la violència masclista la situació d'inseguretat que viuen moltes dones quan van soles pel carrer. “La majoria de dones anem super previngudes amb el mòbil o les claus a la mà, i potser mai hem patit una agressió sexual, però sí que hi ha una sensació de risc imminent”, explicava la pedagoga Eva Bonet.

El psicòleg i agent d'igualtat Rubèn Sánchez apuntava que “una reacció correcta com a home és precisament renunciar a aquest privilegi, si saps que despertes tot això fes algun tipus de gest o conducta avisant que no tens cap intenció d'agredir, ja sigui canviar de vorera, esperar que passi o avançar ràpidament per fer que aquesta persona no passi una mala estona”

Llegeix el reportatge “La nit encara no és nostra”.

Etiquetas
stats