Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Els veïns del Raval clamen contra el silenci de l'Ajuntament en la mort de Juan Andrés

Escrache a la regidora Mercè Homs per la mort de Juan Andrés Benítez. /ENRIC CATALÀ

Enric Català (fotos)

Barcelona —

La indignació dels veïns i veïnes del Raval davant la mort de Juan Andrés Benítez, el passat 5 d'octubre després d'una violenta actuació dels Mossos d'Esquadra, es va traslladar ahir fins el consell de barri, per denunciar el silenci de la regidora del districte, Mercè Homs (CiU).

Un centenar de persones esperaven a les portes del CCCB a la regidora per recriminar-li que no hagi condemnat la mort del veí, l'empresari Juan Andrés Benítez, després que aquest fos apallissat per uns quants agents de la policia catalana. En el que van anomenar un escrache a la regidora, els concentrats, que duien màscares amb la imatge de la víctima, van llegir un manifest en primera persona que relatava els fets. La gent del Raval va interrompre després les primeres intervencions del consell de barri al crit de “policia assassina”.

Segons el text llegit pels veïns, Benítez havia sortit aquella nit a passejar pel seu carrer quan va topar amb qui sospitava que li havia robat el gos i s'hi va encarar. Conclòs aquest conflicte –els veïns argumenten que ja s'estava solucionant–, els agents van arribar al carrer, el van immobilitzar i el van colpejar.

La regidora del districte va afirmar que el primer punt de l'ordre del dia del consell de districte era donar el condol a la família de la víctima. Homs va assegurar que la seva responsabilitat és mirar que fets com la mort de Benítez no es repeteixin. Per aquest motiu, va afirmar que ha demanat els informes policials dels fets. “Sempre dono la cara” va indicar Homs, abans de demanar un minut de silenci que va ser respost amb el crit d'“assassins” des del públic.

Etiquetas
stats