Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel amenaza con una guerra en Líbano
Moreno y Rueda piden que el Gobierno busque mayorías para los Presupuestos
Los problemas que no preocupan a los españoles. Opina Rosa María Artal

Pedro Sánchez li diu a Mas que el 9N és “il·legal” i li planteja canviar la Constitució

Sánchez i Mas abans de la reunió.

EFE

Barcelona —

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que ha ofert al president de la Generalitat, Artur Mas, una solució “constructiva oberta i viable” per l'encaix de Catalunya, consistent en reformar la Constitució. Ho ha resumit en una frase: “Primer l'acord i després la votació”.

Sánchez, que ha exposat aquesta “sortida dialogada” durant la seva entrevista amb Artur Mas com a alternativa a la consulta sobiranista que el Govern català pretén celebrar el proper 9 de novembre i que ha titllat d'“il·legal”, ha advocat per una reforma constitucional que pugui ser ratificada en votació pel conjunt dels ciutadans espanyols.

El secretari general del PSOE ha apostat per la via federal per reconèixer la “singularitat de Catalunya” i alhora enfortir els seus llaços amb la resta d'Espanya i ha dit que buscar una solució és una obligació sobretot dels presidents del govern espanyol i del català.

El Govern català insisteix que l'objectiu és “votar”

El portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha valorat positivament que el PSOE faci propostes com reformar la Constitució per millorar l'encaix català, però ha insistit que l'objectiu del Govern segueix sent la consulta del 9 de novembre.

En roda de premsa després de la trobada entre Sánchez i Mas, Homs ha destacat que, mentre els socialistes tenen idees i les expliquen, el PP té el 'no' com a programa i segueix instal·lat “en l'immobilisme total i absolut”.

Malgrat valorar que Sánchez aporti propostes, ha reptat el PSOE a concretar la seva reforma constitucional i, sobretot, a aconseguir l'aval del PP per introduir canvis en la Llei Fonamental, i li ha advertit: “No esperarem asseguts a que es posin de acord”.

Etiquetas
stats