Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Tensió a la direcció de la Xarxa Àudiovisual Local

La Xarxa de Comunicació Local va acomiadar 15 persones fa uns mesos.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

La direcció de la Xarxa Àudiovisual Local s’enfronta aquest dijous a una reunió extraordinària crítica que pot concloure amb el cessament del seu conseller delegat, Francesc Pena, i la readmissió dels quinze treballadors acomiadats el passat 19 de juny. De fet, aquest cessament ja va estar a punt de produir-se fa un mes, quan els grups del PSC i ICV de la Diputació, administració de la qual depèn aquest mitjà públic, van exigir-lo en un Ple. Però la iniciativa no va prosperar perquè CiU va maniobrar per guanyar temps i trobar una sortida del cul-de-sac en què l’havia situat el propi Pena en signar, per sorpresa, els quinze acomiadaments esmentats. El temps ha passat i dijous es veurà si CiU ha trobat alguna fórmula per salvar el càrrec de Francesc Pena.

Tot apunta, però, que res no ha canviat en aquestes setmanes. De fet, el propi afectat ha comunicat que deixarà el càrrec i alguns ja s’afanyen a oferir-se per ocupar-lo. Tanmateix no és previsible que la substitució es consumi en la reunió de dijous, amb la qual cosa la XAL entraria en una fase d’incertesa, quan es troba a mig camí de convertir-se, com volia Pena tot complint les directrius del conseller de la Presidència, Francesc Homs, en una simple productora de programes.

De la situació excepcional en què es troba immersa la Xarxa n’és mostra que les 15 persones acomiadades han rebut una carta de la presidència de la Diputació comunicant-los la celebració de la sessió extraordinària de dijous i els punts que s’hi discutiran. A més del cessament del conseller delegat s’hi inclou la redefinició de la concepció comunicativa de la XAL i el respecte per l’objectivitat, que s’ha anat perdent els darrers mesos.

La deriva convergent de la XAL ha provocat que alguns representants del PSC hagin anunciat la seva voluntat de no tornar a l’emissora com a conseqüència de la forma en què van ser entrevistats. Membres de la redacció subratllen que s’ha accentuat la desaparició dels temes molestos pel Govern de la Generalitat. Totes aquestes qüestions poden aparèixer a la reunió extraordinària d’aquest dijous, donada la majoria que hi tindran els grups de l’oposició.

L’escenari més previsible és, doncs, que la XAL entri al mes d’agost amb el càrrec de consell delegat vacant i amb una redacció convulsa per la necessitat d’acollir i encaixar en l’organigrama de la nova temporada quinze persones que en van ser acomiadades ara fa un mes.

Tot pot passar a la XAL. Fins i tot que l’esquerra recuperi un mitjà de comunicació públic que va perdre fa dos anys, perquè entre CiU i PP van treure un diputat més que la suma de PSC, ICV i ERC. Ara, però, la suma del pacte de Govern a Catalunya entre CiU i ERC queda per sota de la suma de PSC i ICV i si el PP ha de dirimir entre uns i altres mai no ho farà en favor de l’actual direcció, tenint en compte que el seu home a la XAL, Pablo Planas, que era cap d’informatius de l’emissora, va ser acomiadat pocs dies, abans que es produïssin els acomiadaments del 19 de juny.

Etiquetas
stats