Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Colau obrirà una comissió d'investigació per una subvenció de Trias que veu injustificada

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu

Yeray S. Iborra

El Govern de Barcelona estudia obrir una comissió d'investigació sobre les presumptes irregularitats –durant l'anterior mandat– en la gestió de l'empresa municipal Barcelona Regional (BR), agència pública d'urbanisme i infraestructures creada l'any 1993.

L'Executiu de Colau, que fins ara desenvolupava una comissió de seguiment a BR, pretén ara donar inici a una comissió d'investigació que se centraria en l'etapa de Xavier Trias al consistori, quan Barcelona Regional estava presidida per la seva mà dreta, Antoni Vives; Vives està sent investigat també en la nova fase del cas 3%, per suposat finançament irregular de CiU.

Segons ha informat el consistori aquest dimarts, aquesta comissió d'investigació es consensuarà amb la resta del ple després de detectar –fruit dels informes de la comissió de seguiment– una presumpta contractació irregular i una subvenció de 589.000 euros no justificada a Barcelona Regional l'any 2012. Segons fonts municipals, la posada en marxa de la comissió d'investigació no podrà ser votada aquest divendres, per la qual cosa es retardarà fins al ple de març.

En una compareixença dels tinents d'alcalde Janet Sanz i Jaume Asens, l'Ajuntament de Barcelona ha valorat els resultats de la comissió de seguiment del consistori sobre Barcelona Regional: “Els serveis jurídics conclouen que l'anterior direcció de Barcelona Regional va tenir una actuació opaca i fora de les seves funcions”, ha expressat Asens, abans d'explicar que, entre les dades que s'extreuen dels informes, destaca una presumpta contractació irregular de dues persones que no haurien exercit cap funció per rebre el salari.

Precisament aquests fets van portar a la Fiscalia a presentar una querella contra l'expresident de Barcelona Regional, Antoni Vives, l'exdirector de la companyia, Guillermo Müller, i també els convergents Antoni Miquel Cerveró, Leslie i Jesús Arévalo. L'Ajuntament ha dit estar “analitzant” si se suma a la querella de la Fiscalia per aquestes contractacions.

El segon motiu pel qual el consistori pretén obrir una comissió d'investigació és una subvenció –per a la promoció d'activitats a l'estranger– concedida a BR per valor d'1,3 milions; el Govern de Colau no ha considerat justificats 589.000 euros d'aquesta subvenció. Per aquest motiu, el consistori demanarà a Barcelona Regional que torni la suma.

“Davant els dubtes prudència, però sobretot transparència”. Així va resumir fa any i mig el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, el full de ruta que seguiria l'Ajuntament de Barcelona per aclarir les presumptes irregularitats que va poder cometre la direcció de Barcelona Regional durant el mandat de CiU. Per facilitar la feina de la Fiscalia de Catalunya, al juliol del 2015, el consistori va anunciar que assumia el poder de Barcelona Regional i va cessar la seva cúpula municipal, presidida per l'ex tinent d'alcaldia, Antoni Vives, i dirigida per Guillermo Müller.

Etiquetas
stats