Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les denúncies creuades entre feministes i Guàrdia Urbana de Tarragona arriben a judici

Acte de suport a les feministes davant l'Ajuntament de Tarragona

Oriol Solé Altimira

Una acció feminista a Tarragona per denunciar la pressió estètica sobre les dones ha acabat amb tres guàrdies urbans i tres activistes al banc dels acusats. L'anomenat 'cas Bershka' es jutjarà els propers 9 i 10 de novembre a la secció quarta de l'Audiència de Tarragona. Els tres agents s'enfronten a una possible condemna pels delictes de detenció il·legal, lesions, amenaces i una falta de vexacions. Per la seva banda, els activistes estan acusats d'atemptat contra l'autoritat i de quatre faltes de lesions. Entre els acusats figura Laia Estrada, actual regidora de la CUP de Tarragona.

El cas arribarà a un tribunal set anys després de produir-se l'acció de l'entitat feminista Cau de Llunes en una cèntrica botiga Bershka de Tarragona. Era el primer dia de rebaixes i el col·lectiu va dibuixar amb guix davant de l'establiment la silueta d'una dona, en protesta “pels cànons de bellesa impossibles que marca la indústria de la moda”, expliquen fonts pròximes al cas.

Va ser llavors quan va aparèixer la Guàrdia Urbana i van començar els incidents, que van quedar recollits per una càmera de TV3. Després de dissoldre la protesta, els activistes denuncien que els tres agents acusats els van donar una pallissa a un portal i que la targeta de memòria de la càmera d'un dels agredits “va desaparèixer”.

El resultat va ser una denúncia creuada entre els activistes i els agents de la Guàrdia Urbana, que finalment arribarà a judici el proper novembre. L'Ajuntament de Tarragona s'ha personat com a acusació particular. La Fiscalia sol·licita dos anys de presó pels activistes, que al seu torn demanen una pena de presó i inhabilitació per als urbans.

Diversos col·lectius feministes de Catalunya, País Valencià i les Balears han convocat una manifestació de suport als encausats el vinent cinc de novembre a Tarragona.

Etiquetas
stats