Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Primavera amunt, Primavera avall: dijous

Simian Mobile Disco, una de les apostes d'avui.

Sergio Collado

El Festival Primavera Sound cada vegada abasta més espais i temps a la ciutat de Barcelona i intentar assistir a tots els concerts i activitats paral.leles sembla impossible a menys que un sigui omnipresent i ubic. Només disposant de l'Aleph o essent Déu podríem gaudir cada un dels esdeveniments. D'aquesta manera, volem centrar-nos en alguns dels concerts que tindran lloc dins del recinte del Parc del Fòrum durant els dies 23, 24 i 25. Recreem tres recorreguts musicals, una travessia per a cada jornada, des d'una subjectivitat capritxosa però segur molt “útil” per refrescar un line up atapeït.

Avís per a navegants: s'acosten pluges inconstants durant els dies dels concerts o això pronostiquen algunes de les webs dedicades al tema climàtic. No descartin més, d'un lleuger impermeable, un jersei, que estant al costat del mar s'agrairà en arribar la nit.

DIJOUS D'INDUCCIÓ

Primer dia de festival i primeres sensacions sobre el terreny, potser és el dia amb menor nombre de grups i per a molts dels assistents el divendres segueix sent jornada laboral... Tot i així, reservant-se un mica d'energies per als dos següents dies, des de les 17h que s'obren portes fins al tancament cap a les 05h és una marxa incessant que exigeix ritme... molt de ritme.

Després dels “matiners” i més reivindicatius La Brigada (Ray-Ban, 17h), El Inquilino Comunista (Primavera, 17:40), Wild Nothing (Heineken, 18:25 h) i L'Hereu Escampa (Pitchfork, 18:30 h) , tenim a la formació Poolside que des de l'escenari Ray Ban a les 18.30h, pot ser la gran entree: un moment ideal de tarda per a una música electrònica de ritmes sostinguts i d'avanç subterrani. Temes com Harvest Moon, exemple de daytime disc, fan dels angelins una raó per a “entrar” de ple i a plena llum al festival.

A la següent franja horària coincideixen White Fence (ATP, 19:15 h), Woods (Vice, 19:15 h), Savages (Pitchfork, 19:30 h) i la cantautora pop folkera Neko Case (Primavera, 19:20 h). Aquesta cantant nord-americà que forma part The New Pornographers és pausada i una de les primeres que vénen a la ment en pensar en el country alternatiu de veu femenina.

Tame Impala (Heineken, 20:30 h) seran, o això creuen molts, una de les sensacions del festival. El seu so guitarrer i amb tocs psicodèlics made in Autralia s'espera amb ganes. Segur que la seva hypno-groove paquidèrmic del tema Elephant sonarà mentre a la mateixa hora toca la banda Degreaser (ATP, 20:25 h) i Metz (Pitchfork, 20:45 h). A qui li tiri la música de casa tindrà al vaixell insígnia que és Manel (Ray-Ban, 20:30 h) amb les seves històries quotidianes de la catalanitat contemporània i la molt barcelonina estil Heliogàbal i molt popera Fred I Son (Vice, 20:20 h ).

Prop de les 22h actuen uns clàssics de l'indie grunge salvats del naufragi com són Dinosaur Jr (Primavera, 21:45 h) i que faran les delícies dels quasi quaranta nostàlgics supervivents de la Generació X. Ja en un altre pla tocarà la una mica cursi i certament convincent Jessie Ware (Pitchfork, 21:55 h) en qui alguns veuen un encreuament entre Adele, SBTRKT i Sade; aquests concerts coincidiran amb Do Make Say Think (ATP, 21:35 h) i Chris Cohen (Vice, 21:35 h).

Per la seva banda, ho tenen difícil, bastant difícil... Bob Mould (ATP, 22:45 h), Sean Nicholas Savage (Vice, 23h) i fins i tot els atlants Deerhunter (Ray-Ban, 22:55 h) amb el seu ambient punk i el raper contestatari Killer Mike (Pitchfork, 23:25 h). Diem que ho tenen complicat i només aniran els més fidels ja que un dels grups més unànimes i intergeneracionals del festival d'enguany és The Postal Service (Heineken, 22:55 h) que arriben en directe després de deu anys de la seva celebèrrim i celebradíssim Give Up. L'aposta: mig festival estarà en la seva “platea”.

Si hi ha un moment d'impass ho viurem amb Hot Snakes (ATP, 00h), Fucked Up (Pitchfork, 00:55), els veïns de Brookilin-molt vocals i de pop independent-Grizzly Bear (Primavera, 00:15 h) i el duo més d'Oregon-roquer i no menys indie-Menomena (Vice, 00:30 h).

En el següent bloc horari vivim un petit drama entre escollir als ja clàssics mitjà under i francesos Phoenix (Heineken, 01:40 h) o al set electrònic dels anglesos Simian Mobile Disco (Ray-Ban, 01:40), serà un aquests moments en què un desitja que hi hagi un petit desajust en l'horari del festival per poder arribar a les dues actuacions... Per la resta queda Death Grips (ATP, 01:10 h) o el hip hop amb tocs trash i dubstep de Dead Skeletons (Vice, 02h). A continuació i n segon impàs podria podrucirse amb l'electrònica ambiental de Fuck Buttons (ATP, 02:25 h) i Four Tet (Pitchfork 02:25) que amb diferent so responsen a la mateixa etiqueta.

I el final de la nit és per a tots els gustos i per a aquells que poden manegar el despertador com vulguin. Primer els sons i ritmes complexos d'Animal Collective (Primavera, 03:10 h) i l'amalgama electro disc de tall setanta que munta Tweak-A-Holic (Pitchfork, 03:30 h). En aquest lapse també actuaran els ambientalistes electrònics amb base guitarrera Toundra (Vice, 03:30 h). Concloure la nit amb la sessió del barceloní John Talabot (Ray-Ban, 04:15 h) és també una bona idea.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats