Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

La Ciutat de la Justícia encapçala la vaga indefinida del sector

Unes 300 persones s'han manifestat pels carrers de Barcelona contra les retallades al sector.

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Els treballadors de la Ciutat de la Justícia, el recinte que aglutina els principals òrgans judicials de Barcelona, ​​s'han convertit en la punta de llança d'una vaga del sector que, segons la Generalitat, ha tingut una incidència molt escassa. Els sindicats han xifrat el seguiment a la Ciutat de la Justícia en un 60%, però han admès que ha estat inferior a la resta del territori. A les sales d'Audiència o els jutjats civils de Barcelona, han estat entre un 15% i un 40% dels empleats que s'han sumat a la vaga, segons els representants dels treballadors. Per la seva banda, la Generalitat defensa que, a tot Catalunya, l'aturada ha afectat només a un 6,33% dels funcionaris.

La vaga indefinida de funcionaris de justícia convocada per a aquest dimecres pels sindicats UGT, CCOO, CSIF i STAJ a Catalunya té el seu origen en les retallades de drets laborals aplicades per la Generalitat, en alguns casos a diferència dels treballadors públics de la resta de l'Estat -com succeeix amb la retirada d'una paga extra-. L'aturada afecta el personal de l'administració de justícia dels cossos de gestió, tramitació i auxili judicial i als metges forenses.

En un comunicat, el departament de Justícia ha assenyalat que durant aquest matí el seguiment de la vaga a tot Catalunya era del 6,33%: el 7,91% a Barcelona, el 3,81% a Tarragona, el 1,66% a Lleida i el 1,07% a Girona. Davant les xifres oficials, el secretari general de STAJ, Vicente Navarro Pérez, ha admès que el seguiment fora de la capital catalana ha estat “mínim”.

Quant a la incidència en el funcionament de l'Administració, fonts del departament de Justícia han assegurat a Efe que “no hi ha constància que s'hagi aturat cap judici o procediment a causa de la vaga”. Per la seva banda, fonts sindicals han matisat que les conseqüències en la paralització es podran percebre a partir dels pròxims dies.

Manifestació de 300 persones

Uns 300 funcionaris de Justícia han iniciat aquest matí una manifestació pels carrers de Barcelona en el marc de la vaga. La concentració, que ha començat a les 11.00 hores a la porta de la conselleria de Justícia, al carrer Pau Claris de Barcelona, ha servit de fet per donar el tret de sortida a l'atur.

Al crit de “Mas dimissió” i “no hi ha dret, injustícia”, els manifestants han recorregut el carrer Pau Claris i la Via Laietana, per dirigir-se a les portes del departament de Governació de la Generalitat. “Hi ha un esgotament per part dels funcionaris de Justícia”, ha postil·lat el responsable d'organització d'UGT, Patxi Romero.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats