Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els treballadors de CatalunyaCaixa volen negociar la reconversió directament amb el FROB

Manifestació dels empleats de CatalunyaCaixa en la seva segona jornada de vaga.

Tomeu Ferrer

Barcelona —

La negociació del pla de reconversió de CatalunyaCaixa no avança. Els treballadors, davant l'amenaça de l'ERO, que suposarà l'acomiadament de més del 30% de la plantilla, han reclamat parlar directament amb la propietat de l’entitat, el Fondo de Reordenación Ordenada Bancaria (FROB), i no amb la consultora Cuatrecasas, la consultora amb la qual fins ara hi mantenen els contactes.

Aquesta petició arriba després que aquest dilluns, el primer de dos dies seguits de vaga de la plantilla -avui també n'hi havia-, es produís una trobada entre els negociadors laborals i la consultora en què, segons fonts sindicals, la tensió va fer que es trenqués la interlocució. La jornada de vaga va estar acompanyada d'una manifestació massiva dels treballadors -més de 4.000 assistents- a la Via Laietana de Barcelona.

El resum de la reunió fallida seria que la direcció de la caixa, representada per la consultora, hauria afegit una millora econòmica per als acomiadaments que s’hagin de fer -més de 2.000, segons l'expedient-. Aquesta millora suposaria passar de 27 a 30 dies per any treballat pel que fa a la indemnització, amb 18 mensualitats com a màxim. Però la proposta, segons els sindicats, “no donava resposta als problemes que té el procés”, en paraules d'una representant de CCOO. Els quatre sindicats pressents a la societat consideren clau per un acord que les baixes siguin voluntàries, que puguin afectar a majors de 55 anys, que s’elimini la mobilitat geogràfica obligatòria i que es retiri la rebaixa salarial per als treballadors que restin a la firma un cop acabada la reestructuració.

Concentració a les portes de la central

La falta d’acord ha fet que la vaga convocada per dos dies no es desconvoqués i que, per tant, aquest dimarts s'hagi tornat a efectuar l'aturada general. El seguiment, sempre segons fonts sindicals, ha superat avui el 90%, xifra ni confirmada ni desmentida per l'empresa, que no fa declaracions. La novetat ha estat que molts treballadors, uns 2.000 segons els sindicats, s’han convocat mitjançat les xarxes socials davant la seu central de Catalunya Caixa a mig matí.

La tensió entre empresa i treballadors va creixent perquè el període de consultes de l'ERO finalitza el proper 9 d'octubre sense que s’hagin produït avenços significatius. Això podria endurir més les protestes laborals. Els sindicats tenen autorització per part de les assemblees de treballadors per convocar una vaga indefinida si finalment el procés no arriba a bon port.

Les fonts consultades recorden que el futur de CatalunyaCaixa pot comprometre’s greument si es produeix una reconversió traumàtica, perquè dificultarà las seva venda a un nou postor, a més d'afectar la seva competitivitat en cas que es decideixi continuar en solitari.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats