Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

La plantilla de Panrico a Santa Perpètua rebutja l'acord i decideix mantenir la vaga

Cadena de producció de productes de Panrico. ERE

La plantilla de Panrico a Santa Perpètua de Mogoda va decidir aquest dissabte en assemblea iniciar aquesta mitjanit la vaga indefinida que tenia prevista per reclamar l'abonament de la nòmina de setembre i rebutjar el principi d'acord dels sindicats amb l'empresa.

Segons ha informat a Efe el president del comitè d'empresa de Panrico a la planta de Santa Perpètua, Ginés Salmerón (CCOO), la majoria de la plantilla ha decidit en una assemblea mantenir la vaga sense i ni tan sols sotmetre aquesta decisió a votació perquè han recordat que la mesura ja estava acordada en una altra assemblea de treballadors.

La decisió dels treballadors de la planta catalana, la que compta amb més treballadors del grup Panrico, deixa sense efecte el principi d'acord assolit dijous a la direcció de l'empresa i els sindicats UGT i CCOO, que van acceptar desconvocar l'aturada a nivell estatal a canvi de cobrar en tres terminis la nòmina pendent.

Salmerón ha informat que en l'assemblea celebrada aquesta nit han participat més de 200 dels 345 treballadors de la planta i que la vaga indefinida s'iniciarà aquesta mateixa mitjanit perquè “els treballadors han dit que no volen un pagament de la nòmina ajornat sinó cobrar sencera ja”.

El president del comitè d'empresa ha recordat que la vaga és indefinida. “Ara esperarem notícies de l'empresa, que és la que té ara de dir alguna cosa i moure fitxa”, va dir.

La direcció de l'empresa va difondre aquesta nit un comunicat en què assegura que l'incompliment dels acords , “en aplicació estricta del que s'ha pactat i signat, posaria en risc el cobrament de salaris per a tots els treballadors de la plantilla”. La companyia -afegeix el comunicat - fa una crida al respecte dels acords i continua confiant que el procés de negociació iniciat garanteixi un futur sostenible per a Panrico“. Ginés Salmerón ha informat a Efe que els treballadors de Panrico de la planta de Paracuellos de Jarama (Madrid) també han rebutjat el preacord i han acordat presentar una sol·licitud de vaga per iniciar la propera setmana.

Per contra, els treballadors de les plantes de Valladolid i Puente Genil (Còrdova) han acceptat el preacord i no són partidaris d'anar a la vaga, mentre que els empleats de la planta de Saragossa han convocat una assemblea per al proper dimarts per posicionar-se.

Salmerón ha explicat que l'empresa deu la nòmina de setembre a tota la plantilla, excepte 140 euros per persona que els va abonar dimecres passat. L'empresa havia condicionat l'aplicació del pagament ajornat de la nòmina en tres terminis a que no es faci vaga en cap centre de la companyia, de manera que la decisió dels treballadors de Santa Perpètua deixa sense validesa el preacord i, si la companyia manté la seva decisió, cap treballador de Panrico cobraria el salari compromès.

La direcció de Panrico ha advertit que una vaga posaria en risc la continuïtat de la companyia, que defensa la necessitat de crear un clima de “tranquil·litat i normalitat operativa” que garanteixi el normal desenvolupament de la seva activitat de producció, distribució i venda de pastisseria industrial. Aquest principi d'acord va ser signat dijous a Madrid per la majoria de representants de UGT i CCOO, encara que no va ser subscrit pels membres del comitè de Santa Perpètua, que volien així “mantenir el mandat de l'assemblea”, que el passat 28 de setembre va votar anar a la vaga.

En les últimes setmanes, Panrico ha sol·licitat preconcurs de creditors i ha plantejat als sindicats una extinció de 1.914 llocs de treball, gairebé la meitat de la plantilla , en totes les plantes que té a Espanya, i una reducció del sou de la resta de treballadors de fins a el 45%.

L'empresa ha suspès el pagament de la nòmina als seus prop de 4.000 empleats per poder afrontar el pagament als seus proveïdors. Panrico fabrica, entre d'altres productes, els populars Donuts, Bollycao i Donettes.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats