Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La patronal catalana no entrarà al pacte pel dret a decidir

Europa Press

Barcelona —

La junta directiva de Foment del Treball Nacional, la principal patronal catalana, ha declinat entrar a formar part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que integren una cinquantena d'entitats civils de Catalunya, al considerar-lo una “plataforma d'acció política”. No obstant això, sí que han optat per donar suport al manifest elaborat per l'expresident del Parlament, Joan Rigol, un text que va sorgir a proposta del mateix Pacte Nacional, i que defensa la consulta com a punt de partida del procés sobiranista.

Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat, la patronal presidida per Joaquim Gay de Montellà ha declinat sumar-se al Pacte Nacional en considerar que la seva activitat “s'allunya de les funcions de Foment com a organització empresarial i els compromisos de representació davant els seus associats”. La junta de Foment ha acordat secundar el document sobre el dret a decidir elaborat per Rigol perquè reclama un diàleg amb institucions de l'Estat “per trobar les condicions legals per a l'exercici d'aquest dret a dir”.

La patronal ha constatat que la seva voluntat és limitar la seva activitat als interessos del col·lectiu que representa per contribuir al progrés econòmic i social de Catalunya, i ha ratificat la seva defensa del pacte fiscal i del diàleg institucional “com a instruments òptims per construir un marc estable de convivència”.

La principal patronal catalana no va acudir a la primera reunió del Pacte Nacional que el president de la Generalitat, Artur Mas, va convocar per al 26 de juny amb una trentena d'institucions, entitats i agents socials i, després de la presentació del manifest, Gay de Montellà decidir convocar una junta extraordinària per debatre entre els seus directius.

Etiquetas
stats