Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy porta al TC la conselleria d'Exteriors i la comissió sobre el Procés Constituent

La vicepresidenta en funciones Soraya Sáenz de Santamaría

elDiario.es Catalunya

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ja va avisar al nou Govern presidit per Carles Puigdemont fa uns dies que no permetria que cometés cap il·legalitat. I no ha trigat a fer-ho. Segons ha anunciat aquest divendres l'executiu en funcions portarà la conselleria d'Exteriors, que capitaneja Raül Romeva, i la comissió d'estudi sobre el Procés Constituent, al Tribunal Constitucional.

Sáenz de Santamaría ha anunciat aquesta decisió de l'Executiu, adoptada després d'estudiar els corresponents informes presentats pels ministres d'Hisenda i Administracions Públiques i de Justícia en la reunió del Consell de Ministres d'aquest matí. Segons ha explicat, el Consell ha decidit donar instruccions per recórrer davant l'Alt Tribunal les funcions de la Conselleria d'Exteriors de la Generalitat de Catalunya i la comissió d'estudis del Procés Constituent que es crearà al Parlament després que s'aprovés la seva creació aquest dimecres amb els vots favorables de Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí Que es Pot. La decisió arriba després que s'encarregués als serveis jurídics del govern espanyol un informe sobre la Conselleria d'Exteriors així com també estudiar la legalitat sobre la fórmula en què Puigdemont va prometre el càrrec.

Etiquetas
stats