Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Unió Democràtica, condemnada per lucrar-se desviant fons d'una fundació afí

Dirigents de l'extinta Unió

elDiario.es Catalunya

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC) com a responsable civil per lucrar-se amb 178.000 euros amb el desviament de fons de la seva fundació afí Catalunya i Territori, als exresponsables de la qual ha imposat penes de fins a vuit anys i vuit mesos de presó pels delictes de falsedat en document mercantil, estafa agreujada, apropiació indeguda i insolvència punible.

En la seva sentència, l'Audiència de Barcelona obliga a l'extinta formació política, dissolta el passat mes de març després de fer fallida econòmicament, a pagar els 61.500 euros que la Fiscalia li exigia que tornés a la seva fundació afí, a la qual ja havia abonat la resta de la suma desviada, que ascendia a 178.000 euros.

La secció sisena de l'Audiència imposa penes de vuit anys i vuit mesos de presó als exvocals de la Fundació Joan Albert López i Miguel Ángel Cortés, així com altres sis mesos de presó a Josep Boqué, expresident de l'entitat que va ser director general de consum de la Generalitat en els anys 90.

El desviament de fons, segons la Fiscalia, es va perpetrar mitjançant la condonació de les quotes de lloguer per uns locals que Unió tenia arrendats a la seva fundació afí a Tarragona, Lleida i Tàrrega (Lleida) i per la posterior venda d'aquests immobles a la formació democristiana a un preu inferior al del mercat.

Etiquetas
stats