Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas, després dels escorcolls i les detencions pel 3%: “Convergència i jo som objecte de caça major”

El president de la Generalitat, Artur Mas, a la sortida del TSJC el dijous passat després de declarar com a imputat pel 9-N

elDiario.es Catalunya

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha relacionat les detencions i els registres a la seu de Convergència Democràtica fruit de la investigació sobre el 3% amb el procés sobiranista català: “Convergència i jo som objecte de caça major”, ha afirmat Mas, que ha mostrat “confiança plena” en els responsables del seu partit.

En una compareixença informativa a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat després de signar el decret de constitució del Parlament sorgit de les eleccions del 27-S, Mas ha carregat contra la “sobreactuació” i l'“exageració” de la Guàrdia Civil, que, al seu parer, han marcat els registres i les detencions.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al tresorer de CDC, Andreu Viloca, i al director de l'empresa d'obra pública de la Generalitat, Josep Antoni Rosell, així com a mitja dotzena de consellers de constructores pel presumpte cobrament de comissions irregulars.

“No m'amago mai, sempre dono la cara”, ha afegit Mas, que ha defensat el sistema d'adjudicacions d'obra pública de la Generalitat i s'ha ofert per comparèixer al Parlament aquesta mateixa setmana per demostrar que el sistema d'adjudicació d'obra pública de la Generalitat és “súper garantista i súper transparent”. El president en funcions ha marcat que “tots” els expedients d'adjudicació d'obra pública “són impecables i més exigents que els de qualsevol altra Administració de l'Estat espanyol”.

Mas ha defensat que, com a màxim dirigent de CDC, sempre ha pres les decisions “proporcionades” un cop s'han demostrat actuacions irregulars. No obstant això, Mas no ha contestat a les preguntes dels periodistes sobre el moment precís en què preveu prendre aquestes decisions en el cas del 3%.

Mas ha ajornat la seva actuació per quan les investigacions deixin de ser “purament sospites i rumors” i es converteixin “en alguna cosa més que requereixi actuar de forma més proporcionada”. “Sempre que ha sortit algun cas he fet preguntes, i se m'ha dit que no hi havia irregularitats. Quan persones de confiança et diuen que no hi ha hagut irregularitats, jo m'ho crec”, ha asseverat Mas.

El president ha recordat que, quan va tenir “l'evidència” que la fundació de Convergència, la Catdem, havia rebut diners del Palau de la Música que dirigia el saquejador confés Fèlix Millet - “de manera legal”, ha matisat Mas-, va requerir al partit que tornés “fins al darrera cèntim que havia rebut del Palau”.

També ha posat l'exemple de les “decisions molt doloroses” que va prendre quan l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va confessar la seva fortuna oculta a Andorra. En aquella ocasió, Mas va comparèixer davant la premsa per anunciar que Pujol havia renunciat a tots els càrrecs honorífics a Convergència i la coalició CiU, així com a tots els privilegis derivats de la seva condició com a expresident, inclòs el tracte protocol·lari de molt honorable (molt honorable ).

Mas ha descartat agafar més responsabilitats dins del partit fruit dels escàndols de corrupció que assetgen CDC: “Les meves responsabilitats institucionals com a president ho abasten gairebé tot. Puc destinar molt poc temps al partit”, ha explicat Mas, que també ha volgut destacar la seva “confiança” en els càrrecs de CDC. “Si jo us dic que la gent que porta i ha portat el partit és de plena confiança, ja està tot dit”, ha conclòs Mas.

Etiquetas
stats