Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal
Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

València manté la paritat en la nova directiva de Junta Central Fallera

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset

Carlos Navarro Castelló

València —

El president de Junta Central Fallera (JCF) i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha optat per mantenir la paritat en la nova directiva de l'entitat que estarà composta per quatre homes i quatre dones.

Així, el nou secretari general serà Ramón Estellés, i s'han cercat “nous perfils per a nous reptes”, ha comentat Fuset.

“Any nou, directiva nova”, ha destacat l'edil, que ha explicat que ha cercat “perfils molt variats” però tots ells fallers.

El nou secretari general, Ramón Estellés, que substitueix a José Martínez Tormo, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (UV) i cap de secció de projectes i recerca de la direcció general del Sector Públic de la Conselleria d'Hisenda, a més de faller de la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII i autor de diversos estudis d'investigació sobre la gran festa de la capital del Túria.

La resta de la composició de la junta directiva de la JCF és el següent: Javier Tejero serà vicepresident primer i dedicat a l'àmbit d'Incidències, Falles i Esports; Montse Catalá ocuparà la vicepresidència segona i s'encarregarà de la Comunicació i Promoció Exterior; Inma Guerrero serà la vicepresidenta tercera i el seu departament serà el de Cultura i Documentació.

El vicepresident quart i responsable de Festes, Infantils i Joventut serà Josep García i Estefanía de Julio, vicepresidenta cinquena i encarregada de Relacions Públiques i Juntes Locals.

Enfront de les noves incorporacions, entre les quals destaca la del nou secretari general, s'han produït les baixes de Merche de la Guía, Pepe Martínez Tormo, a qui Fuset ha definit com la seua “mà dreta” i la seua “guia” en la JCF, i de José Costa, que ha deixat el seu càrrec a causa de qüestions laborals, per la qual cosa el president de l'entitat ha advocat per fer algunes modificacions de manera que es puga conciliar el paper en la JCF amb la vida personal i laboral dels integrants.

Pere Fuset ha apuntat també que ha recuperat la figura dels assessors de presidència, que no havia tingut en els seus dos anys com a màxim dirigent de la Junta. Per a aquest càrrec, ha triat a la ex de RTVV i exFallera Major de València al 1998, Susana Remohí, i al fundador i president de la Federació de Falles amb Especial Enginy i Gracia, durant 13 anys, Ramón Lluch.

El regidor de Cultura Festiva ha assenyalat també que aquesta nova directiva afronta reptes per a aquest exercici 2017 com la possible celebració d'un Congrés Faller, una major professionalització de les festes o la major conciliació entre aquests càrrecs de la JCF i l'activitat professional.

Sobre este blog

La secció que es proposa pretén ser un espai dedicat a tot el relacionat amb les festes de València, en el qual les Falles i tots els sectors culturals vinculats a les mateixes tinguen un especial protagonisme.

Etiquetas
stats